Internetes csalók ellen emeltek vádat

Nyolc ember ellen emeltek vádat internetes csalássorozat miatt – közölte a Heves megyei főügyész.

Szalóki Zoltán elmondta: a vádlottak több tucat megtévesztett sértettnek okoztak esetenként százezer forintot meghaladó kárt 2018 májusa és 2019 februárja között. Ebben az időszakban a csalárd hirdetők több internetes hirdetési felületen járműveket, lakóautókat, mobilházat, konyhabútort, fűnyírót, kerti traktort és egyéb értékes használati tárgyakat kínáltak igen kedvező feltételekkel eladásra anélkül, hogy ezekkel dolgokkal a valóságban rendelkeztek volna. Ezeket a látszólagos eladókat egy nő és egy férfi azzal segítette, hogy utóbbi a fővárosban nehéz körülmények között élő személyeket toborzott, akik vállalták, hogy a nevüket és a jellemzően frissen nyittatott folyószámlájuk számát adják az általuk is tudott megtévesztéshez, majd a számlákra érkező vételárat vagy előleget – némi jutalék fejében – készpénzben odaadják az őket megbízó férfinak.

A csalássorozat szervezői és a pénzt átvevő férfi között az ügy első rendű vádlottja, az ötvenéves nő közvetített. A Heves Megyei Főügyészség a csalássorozat kivitelezésében aktívan közreműködő, jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő nőt és férfit mint bűnsegédeket 103 rendbeli – bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett – csalás bűntettével, illetve vétségével vádolja. A hat további terhelttel szemben folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette a vád. A Heves Megyei Főügyészség három vádlott esetében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg a többiekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. Az ügyben a várható vagyonelkobzás biztosítása érdekében zár alá vételre is sor került – tudatta a főügyész.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Amerika nem számít: hosszú távú együttműködésről állapodott meg az ITM és a Huawei

pén okt 29 , 2021
Hosszú távú együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A Huawei Technologies tájékoztatása szerint az aláírt dokumentum rögzíti, hogy a Huawei továbbra is szorosan együttműködik hazai oktatási intézményekkel, innovációkkal és tudástranszferrel támogatva a digitális oktatás fejlesztését. A vállalat intelligens […]
Colin Cai és Palkovics László (Fotó: Tyukodi Laszlo / Tech4Green)