Jövöre az NMHH 35,3, az MTVA 79,9 milliárdból gazdálkodhat

rp_forint1-e1443464102320.jpgBenyújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2017-es költségvetéséről szóló javaslatot az Országgyűlésnek a költségvetési bizottság.

A benyújtott javaslat szerint a hatóság költségvetését 35,3 milliárd forint bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással terjesztették elő. A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint. Ezen belül a frekvenciadíjakból 21,2 milliárd forint bevételt tartalmaz a javaslat. A működési bevételből 6,4 milliárd forintot terveznek. A kiadási előirányzatok közül az egyéb működési célú kiadások teszik ki a legnagyobb, 10,6 milliárdos összeget. Beruházásra 4,9, személyi juttatásokra 6,9 milliárd forintot terveztek.

A médiatanács 452,5 millió forintból gazdálkodhat 2017-ben. A javaslat szerint, ebből 278 millió forint működési bevétel, 174 millió pedig államháztartáson belülről érkező működési célú támogatás. A kiadási oldalon főként dologi kiadások és személyi juttatások szerepelnek a javaslat szerint. A médiatanács kezelésében lévő előirányzatokra egymilliárd 54 millió forintos büdzsét terveztek, a bevételi és a kiadási oldalon is oldalon ennek jelentős része, 963 millió forint médiaszolgáltatási díjként szerepel.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) bevételi előirányzata 79,9 milliárd forintot tartalmaz, ebből bevételként 70,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulás és 8,7 milliárd forint kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétel. Kiadásként a bizottság 70,5 milliárd forint tevékenységi kiadást javasol, amely tartalmazza a személyi juttatásokat 14,2 milliárd és a dologi kiadásokat 51,4 milliárd forint értékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Makacsul tagad a Yahoo

hét okt 10 , 2016
A Yahoo állítólag figyelte a levelezéseket az amerikai nemzetbiztonsági szervek kérésére. A Yahoo titokban figyelte az elektronikus levelezéseket az egyesült Államok belföldi hírszerzése számára. Az információt az amerikai közszolgálati rádió (NPR) közölte. Ebből kiderül, hogy a Yahoo tavaly titokban olyan szoftvert fejlesztett ki, amellyel megfigyelte a levelezőprogramja klienseinek bejövő e-mailjeit, […]

Friss, ropogós