Interaktív tudományos kiállítás hétvégén a Madách téren

Craft Jövő Utcája címmel rendez interaktív tudományos kiállítást az EPAM szofverfejlesztő vállalat és a Prezi szombaton és vasárnap a Madách téren, ahol a technológia iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg, milyen jövőformáló termékeken dolgoznak ma a vezető startup cégek mérnökei.

A résztvevők kipróbálhatnak robotokat, drónokat, relaxációs VR felszerelést, elektromos motorkerékpárokat, a workshopokon pedig megtudhatják, hogyan működnek a vezeték nélküli okos otthonok, vagy azt, hogy milyen találmányok segíthetik a fogyatékkal élők mindennapjait – olvasható a szervezők közleményében. A látogatók kipróbálhatják a Prezi legújabb fejlesztését, a tavalyi TED-en bemutatott kiterjesztett valóságra épülő prezentációs szoftvert, a Prezi AR-t is. A kisgyerekek számára az analitikus gondolkodást fejlesztő Scratch és Minecraft programozást lehet megismerni, az eKids/YXPO sátorban pedig az EPAM eKids digitális játszótere mellett középiskolások által megálmodott innovációk prototípusait tekinthetik meg a résztvevők. Mindezeken túl előadások is lesznek többek közt a biztonságos internethasználatról, a digitális nevelésről és a kiállítók tehetséggondozó programjairól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar egyetemisták nyerték az amerikai szoftverfejlesztő versenyt

szo máj 5 , 2018
Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon – közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A tájékoztatás szerint a kiberbiztonsági verseny első fordulóját a világ minden táján egyszerre, 40 helyszínen tartották, több mint 600 csapat részvételével, melyek közül végül csak 14-en juthattak be […]

Friss, ropogós