Jönnek a virtualizált adatközpontok: a hat legfontosabb technológia trend 2016-ban VI.

datacenterAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter hat pontban foglalta össze a technológia világára vonatkozó vízióit.

#6: Virtualizált adatközpontok
Az adatközpontok hagyományosan különálló infrastruktúraként kezelt fizikai szerverekből, fizikai tárolókból és további hálózati eszközökből épületek fel. Ennek a hagyományosnak nevezhető modellnek az üzemeltetése azonban túlságosan bonyolult és költséges, továbbá nagyon rugalmatlan: az erőforrásokat nagyon nehézkesen lehet csak a pillanatnyi igényekre szabni. Ráadásul a hagyományos adatközpontok állandó odafigyelést igényelnek: egyebek mellett a különböző márkájú vagy verziójú eszközök közötti kompatibilitási problémák keseríthetik meg a vállalatok életét. Ezzel szemben a 2016-ban egyre nagyobb szerephez jutó szoftverek által definiált adatközpontokban, a felhasználó mindössze egy olyan teljes körű szolgáltatást nyújtó, könnyen méretezhető virtuális platformmal találkozik, amely képes a számítási feladatok ellátására, az adattárolásra és a hálózat menedzselésére. A biztonságos működést és átlátható üzemeltetést garantáló virtuális adatközpontok esetében a felhasználók mentesülnek attól a feladattól is, hogy számon tartsák a vállalatot kiszolgáló adatközpontok eszköztárát: az egész rendszert menedzselő szoftver helyettük egységesíti a különböző felületeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A többség szerint a levélszemét káros a küldője számára

csü márc 24 , 2016
Az európai fogyasztók számára a kiskereskedők és az oktatási intézmények kommunikációs anyagainak mintegy háromnegyede bizonyul levélszemétnek, minden tizedik fogyasztó panaszt is tesz az illetékes hatóságnál — derül ki a Ricoh Europe által megrendelt, nem reprezentatív felmérésből. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a legkevésbé zavaró anyagokat a pénzügyi szolgáltatók és a […]