Intel: a kiváló első negyedév után bármi (IS) lehet

Növelte forgalmát és nyerségét az amerikai Intel félvezetőáramkör-gyártó konszern az első negyedévben, a második negyedévre adott előrejelzése azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól, részvényének árfolyama ezért gyengült.

A cég honlapján publikált beszámoló szerint az első negyedévben az Intel  értékesítési árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 23 százalékkal 19,8 milliárd dollárra emelkedett. A működési eredmény hétmilliárd dollár lett, 69 százalékkal több az előző évi 4,2 milliárd dollárnál, az elért 5,7 milliárd dollár nyereség pedig 42 százalékkal haladta meg a 2019 első negyedévit. A második negyedévben az Intel 18,5 milliárd dollár értékesítési árbevételre számít és részvényenként 1,04 dolláros nyereséget céloz elérni. Az egyszeri tételektől megtisztított egy részvényre jutó várt nyereség pedig 1,1 dollár lenne, szemben az 1,19 dolláros elemzői várakozással. A vírusjárvány által keltett gazdasági bizonytalanságok miatt az Intel elállt éves előrejelzés készítésétől. Az Intel második negyedévi előrejelzése elmarad a Wall Street várakozásaitól, az eredmény-beszámoló hat százalékkal nyomta le az Intel részvényének az árfolyamát a tőzsdén kívüli forgalomban. Az Intel előrejelzése a többi félvezetőgyártó vállalat részvényét is megterhelte. Az Nvidia, a Micron Technology, az Applied Materials, és az Advanced Micro Devices papírok egy-két százalékot veszítettek árfolyamukból.

Az Intel tavaly kivonult Magyarországról, leányvállalatát, az Intel Corporation Hungary Kft.-t tavaly május végén végelszámolással, jogutód nélkül felszámolták. Az Intel Hungary Limited Magyaroszági Közvetlen Kereskedelmi Képviseletet 2014 végén törölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NMHH szerint csak átmenti lesz a visszaesés

szo máj 2 , 2020
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint átmeneti visszaesésre számíthatnak a távközlési cégek, s késhetnek az 5G hálózatok kiépítése. A koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági krízis átmenetileg nehéz helyzetbe sodorhatja a távközlési szektort is: a nemzetközi előrejelzések 2020-ra mérsékelt, 3,4 százalékos visszaeséssel, gyengülő tőzsdei árfolyamokkal, és az 5G hálózatok kiépítésének […]
NMHH

Friss, ropogós