Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban VI.

szam

  • A Ford felmérése szerint a brit autósok a leginkább hajlamosak egy selfie készítésére vezetés közben (33 százalék), utánuk a németek következnek a sorban (28 százalék), majd a franciák (28 százalék), a románok (27 százalék), az olaszok (26 százalék), a spanyolok (18 százalék) és a belgák (17 százalék).
  • A banki malware-ek 927,568 számítógépet támadtak meg 2014 második negyedévben. A májusi adat 36,6 százalékos növekedést mutat az áprilisihoz képest — áll a Kaspersky friss jelentésében.
  • A kínai ZTE birtokolja az LTE-szabadalmak 13 százalékát.
  • Az FBI külön figyelmeztetést adott ki a botnettel fertőzött számítógépek számának erőteljes emelkedése miatt. A figyelmeztetés szerint évi több, mint 500 millió számítógépet fertőznek meg a botnetek, ami másodpercenként 18 kompromittált gépnek felel meg.
  • A szakemberek 16 multinacionális szervezetet vizsgáltak, amelyek összvagyona a 2013-as adatok szerint meghaladta a 4 billió dollárt, bevételük pedig a 300 milliárdot — áll a Cisco friss jelentésében.
  • Az Európai, Közel-Keleti és Afrikai (EMEA) régióban a Lenovo kivételesen erős negyedévet zárt, bevételét az egy évvel korábbihoz képest 49 százalékkal vagy 921 millió dollárvel 2,8 milliárd dollárre növelte, ami 27 százalékát teszi ki a vállalat első negyedéves globális bevételének.
  • A PayPal teljes forgalma 2013-ban 180 milliárd dollár volt, ami 24 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A biztonsági mentés is komoly veszélyforrás lehet

hét szept 1 , 2014
Az adatok nem megfelelő kezelése, illetve a biztonsági mentésekkel kapcsolatos tévhitek igen komoly problémát okozhatnak a vállalatok számára — állítja a Symantec. Korábban a szenzitív adatokat széfben vagy iratszekrényben tárolták, a kulcsot olyan helyre téve, ahol biztonságban tudták a behatolóktól. Manapság az adatokat virtuálisan vagy nagy adatközpontokban tároljuk, és biztonsági […]