Ingyenwifi a temetőkben

angyal-orosz-temetoA The Moscow Times internetes hírportál információi szerint a wifi segítségével a moszkvai temetők látogatói online információkat találhat majd a három helyszínen végső nyugalomra helyezett személyekről, az ott található történelmi emlékművekről, letölthető lesz a temető térképe is. “Ezek a sírkertek olyanok, mintha kültéri múzeumok lennének” — mondta el Lilja Lvovszkaja, a moszkvai temetőket üzemeltető Ritual vállalat szóvivője. Hozzátette: a látogatók gyakran szeretnének többet megtudni a három temetőben nyugvó híres személyekről, amikor megállnak egy-egy sír előtt.

A szolgáltatás a Vaganykovói, a Trojekurovói és a Novogyevicsi temető kijelölt részein lesz elérhető. Hogyha a wifiszolgáltatás népszerűnek bizonyul, a hatóságok megfontolják kiterjesztését az orosz főváros többi temetőjére is. Moszkvában évente mintegy 120 ezer embert temetnek el, és nagyjából nyolcmillió sírhelyet számlál a város 133 temetője. A Novogyevicsi és a Vaganykovói temetőben már most is működnek olyan GPS-terminálok, amelyek segítségére vannak a látogatóknak a nevezetes sírhelyek megtalálásban és korabeli fotókat mutatnak be az elhunytakról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megújult a FUTÁR mobilalkalmazás

vas dec 13 , 2015
Az eddigiekhez képest új funkciókkal bővült az okostelefonra és tabletre fejlesztett BKK FUTÁR alkalmazás és a FUTÁR utazástervező. A szolgáltatás az utasok visszajelzései és igényei alapján került továbbfejlesztésre, így több praktikus változás is történt. A fejlesztés során megújult és átláthatóbb lett az alkalmazás kezelőfelülete, emellett könnyebb elérni a különböző funkciókat […]
Futár