Nagy reményeket fűznek a digitális startup stratégiához

A kormány december végén fogadta el a digitális startup stratégiát, amely virágzó, az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező startup vállalkozások központjává fejlesztené Budapestet és a kapcsolódó vidéki egyetemi kutatóközpontokat — áll a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében.

A közlemény szerint a 2020-ig tartó időszakot felölelő stratégia alapján olyan szabályozási környezet jön létre, amely rugalmasan és nyitottan áll az új technológiák nyújtotta változásokhoz, felismerve, hogy a gyors reagálás versenyelőnyt jelent a globális gazdaságban. A konkrét intézkedésekkel olyan üzleti környezetet szeretnének biztosítani, ami célzottan támogatja a digitális (de nem kizárólag információtechnológiai) startup vállalkozások létrejöttét, piacra lépését és fejlődését.

A stratégia az oktatás minden szintjén ösztönzi a vállalkozó szellem erősítését, támogatja a digitális és nyelvi, illetve a kommunikációs és marketing kompetenciák fejlesztését valamennyi induló vállalkozás körében. Ezen kívül a stratégia a startup ökoszisztéma mellőzhetetlen intézményeinek (egyebek mellett inkubátorházak, mentori hálózatok) létrejöttét és megerősödését is biztosítja, valamint azt, hogy elérhetőek legyenek a megfelelő finanszírozási források a különböző életszakaszban lévő startup vállalkozások számára – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Korrupciós botrányba keveredtek a legnagyobb it-cégek

pén dec 30 , 2016
A Wikipédia, a szabad enciklopédia számol be a legújabb romániai korrupciós botrányról. Mint írják, a skandalum a Microsoft licencek állami megvásárlása körül tört ki. A nyomozás szerint a szoftvercég nagy kenőpénzt fizetett a román kormány egyes tagjainak azért, hogy jóváhagyják a Microsoft licencek költségeinek emelését. A kenőpénz, egyes becslsek szerint […]