IKT-konferencia: Parragh szerint nélkülözhetetlen a digitális technikák oktatása

Parragh-LaszloA digitális technikák oktatása nélkülözhetetlen, fontos, hogy a digitális eszközöket ne csak otthon használják a gyerekek, hanem az iskolákban is tanuljanak meg dolgozni, valós feladatokat megoldani velük – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Budapesten, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen. Parragh “nem mondok számot, mert irritáló lenne” László szerint, a vállalkozók többsége az életkorából fakadóan távolabb áll a mai kor technikáitól, a vállalatvezetők félnek az informatikától, demotiváltak, nem ismerik a digitális eszközök működését, ami hátrányt jelent számukra.

A helyzet megoldásában segít például az MKIK közreműködésével létrejött Vállalkozz digitálisan! projekt, amellyel egyebek mellett bemutatható, hogy a digitális technológiák alkalmazása milyen előnyökkel jár a vállalatirányításban. Beszámolója szerint a program kéthetes indulása óta nagy az érdeklődés a vállalatok körében. Felidézte: a projekthez csatlakozó vállalkozások többek között ingyenes és személyes informatikai auditban és tanácsadásban részesülnek, valamint egy olyan minősítést adnak a cégeknek, amelynek segítségével öt százalék többletforrást kaphatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatain.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Folytatja a visszakapaszkodást a Grepton

pén jún 17 , 2016
Közel 36 százalékkal növelte forgalmát az azt megelőző évhez képest tavaly a Grepton Informatikai Zrt., így társaság bevétele a 2014-ben elért 928 millió forintról 2015-ben 1,26 milliárdra nőtt. Mindez persze még messze elmarad a 2006-s csúcstól, akkor három milliárd felett volt a vállalat forgalma. 2006 óta, egészen 2011-ig lassan csökkent […]