Már megint hackertalálkozó volt Budapesten

hackerImmáron 13. alkalommal gyűltek össze az etikus hacker szakma képviselői Budapesten, a Hacktivity-n.

A pénteken kezdődött kétnapos eseményre több mint ezer magyar és külföldi látogató regisztrált, a résztvevőket összesen huszonhét előadás és hét workshop téma várta. A hackerkonferencián szó volt többek között arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során. Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatta, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből.

Az előadások mellett zajló „Hello Workshopok” azoknak a pályakezdőknek szóltak, akik szerettek volna megismerkedni az it-biztonság világával és az alapvető készségeket elsajátítani. Mindezek mellett ismét helyet kapott az „IT képzés az iskolapadban és azon túl – avagy kiből lesz a jó informatikus?” témájú kerekasztal-beszélgetés, míg tavaly az IT-oktatással kapcsolatos problémákat jártak körül a résztvevők, most a megoldásokra koncentráltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Geodézia Zrt.: térinformatikai modell a rendkívüli csapadékhullásokra

vas okt 23 , 2016
Térinformatikai megoldást dolgoz ki a Geodézia Zrt. a rendkívüli csapadékhullások modellezésére, a cég az informatikai eszköz megalkotására a Délvíz Zrt.-vel. A két társaság konzorciuma 509 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A 919 millió forint összköltségű projekt a Vállalatok kutatás-fejlesztési (KFI) tevékenységek támogatását célzó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív […]

És még ez is...