Így védheted a csemetéd: védekezz a lopás ellen

Katerina-KocsetkovaManapság szülőként egyre inkább aggódhatunk amiatt, hogy mit csinál a gyermekünk az interneten, hiszen minden nap találkozunk olyan hírekkel, amelyek hátborzongató online támadásokról és zaklatásokról, valamint azok következményeiről számolnak be. Így okkal tarthatunk attól, hogy a gyerek naivitása és ártatlansága súlyos támadásokhoz és sérülésekhez vezethet. Ezért fontos továbbra is kiemelten foglalkozni ezzel a kérdéssel, ugyanis az online lopás és zaklatás talán korunk egyik legaktuálisabb jelensége és problémája. A Kaspersky Lab kutatójának, Katyerina Kocsetkova biztonsági tippjei következnek, amelyekkel kivédheti, hogy ön vagy gyermeke az online támadások áldozatává váljon.

A kiberbűnözőket nem igazán érdekli, hogy kitől lopnak, lehet az tanár, üzletember vagy középiskolai diák, így jobb ha tisztában van vele, hogyan védheti meg számítógépét a trójai vírusokkal szemben, hiszen sokat közülük azért hoztak létre, hogy ön vagy gyermeke után kémkedjen, összegyűjtse a jelszavakat és más értékes adatokat. A támadások elkerülése érdekében érdemes komplex védelmet nyújtó biztonsági megoldást használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Semmi sem szent: feltörték a Vatikán főkönyvelőjének számítógépét

hét nov 2 , 2015
A pápai állam csendőrsége lopás gyanújával nyomozást indított, miután kiderült, hogy a vatikáni hivatalokból bizalmas dokumentumokat tulajdonítottak el, valamint feltörték a Vatikán első számú könyvelőjének számítógépét – jelentették a vasárnapi olasz napilapok. A La Repubblica értesülései szerint a vatikáni csendőrség egy egyházi személyt tart felelősnek. A római Il Messaggero úgy […]

Friss, ropogós