A Navitasoft 1,2 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott

Füzi Ákos Egon, IP Systems, NavitasoftA volt köztársasági elnök, Áder János klímavédelmi alapítványához köthető Kék Bolygó Tőkealap 1,2 milliárd forintot fektet a Navitasoft Zrt.-be – közölte a társaság.

A informatikai fejlesztő és tanácsadó cég felhőalapú megoldásokat hozna létre a tőkebefektetésből, amelynek első, 400 millió forintos fázisát március 20-án már lezárták. A tőkealap csaknem 25 százalékos részesedéshez jut a társaságban. A Füzi Ákos Egon által alapított és tulajdonolt Navitasoft eddig is energiaprojektekhez készített szoftvereket, de jellemzően a nagyobb piaci szereplők elvárásai szerint. Az utóbbi években ugyanakkor tömegével jelentkeznek olyan kisebb szereplők is, amelyek, jelentős szoftverfejlesztéseket nem tudnak finanszírozni, de nekik is szükségük lenne olyan digitális megoldásokra, amellyel bekapcsolódhatnának az energiapiacra – indokolták a fejlesztést.

A Navitasoft megoldásával az IoT (Internet of things, “dolgok internete”), vagyis a világhálóra kapcsolódó intelligens eszközök mintájára létrejöhetne a “dolgok energiapiaca” (Energy Market of Things, EMoT). A felhasználóknak azért érné meg csatlakozni, mert így az energetikailag használható eszközeik révén (például napenergia panel, elektromos autótöltők, hűtőházak) bevételhez jutnának. A közlemény szerint a cég energiakereskedelmi és energialogisztikai szoftvereit 14 európai országban használják. Legfontosabb céljuknak az energiapiaci digitalizáció és a zöld energia terjedését tekintik, ami a befektető tőkealapnak ugyancsak az alapértékei közé tartozik.

A Navitasoft (korábban IP Systems Zrt., még korábban IP Systems Kft.) az utolsó nyilvános beszámolója szerint tavaly 677 millió forintot meghaladó árbevétellel zárt, ezen belül a külföldi értékesítések összege megközelítette az 524 millió forintot. Az adózott eredmény 6,5 millió forint volt. A társaság a közlemény szerint hosszabb távon tőzsdei bevezetésre készül.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IoT megoldások kiállítása és versenye lesz Budapesten

vas máj 22 , 2022
IoT megoldások kiállítását, konferenciáját és versenyét rendezi meg második alkalommal a MOHAnet Mobilsystems Zrt. 2022. május 25-26-án. A Yettel IoT Live Show-n 26 hazai és külföldi cég mutatja be “okos megoldását” az újpesti UP Rendezvénytérben. Az esemény egyik izgalmas pontjának az IoT Nagydíj ígérkezik, amelyen számos vállalat méri össze m2m […]
Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója

Friss, ropogós