Így használhatók ki a rendszerfelügyeleti megoldások előnyei I.

biztonsagA Novell szakemberei szerint a modern rendszerfelügyeleti megoldások az alapvető célok mellett már jól használhatók a változások, illetve a sebezhetőségek követésére és feltárására, valamint a megfelelőség ellenőrzésére is. Nézzük mire is használhatók ezek az alkalmazások:

Növeljük a biztonságot!
A rendszerfelügyeleti szoftverek révén csökkenthetők a hálózatbiztonsági kockázatok, ha az adott megoldás segítségével proaktívan és folyamatosan vizsgáljuk és megfigyeljük a teljes hálózatot. Így azonosíthatjuk és rangsoroljuk a sebezhetőségeket, például az elavult vagy nem megfelelően frissített szoftvereket és hardverkonfigurációkat. A legtöbb rendszerfelügyeleti megoldás emellett a hálózati eszközök (szerverek, operációs rendszerek, alkalmazások és adatbázisok) feltérképezését, leltározását és konfigurálását is automatizálja a fizikai és virtuális környezetekben egyaránt, így ezek biztonsági ellenőrzése és vizsgálata is egyszerűbbé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Epson rajongók: irány a Kopaszi-gát!

pén jún 20 , 2014
Harmadik alkalommal rendezik meg a fotózás iránt érdeklődők számára a Nyári Fotófesztivált a Kopaszi-gáton. A helyszínen a látogatók az Epson L800 fotónyomtató mellet most először próbálhatják ki az új, L1800 A3+-os készülékét. Az Epson L800 fotónyomtatónak egy 10×15-ös fotó nyomtatása 12 másodpercig tart, és egy töltéssel akár 1 800 fényképet […]

Friss, ropogós