iBar: 170 millió forint külföldi piacnyitásra

kocsma170 millióval támogatják az iBar startupot, amely a vendéglátóhelyek árukészletének kezelésére fejlesztett mesterséges intelligenciára épülő egyedi mobilapplikációt.

Az iBar Experience Kft. (iBar) a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (Hiventures, avagy Üzleti Infokommunikációs, Digitalizációs Tőkealap) befektetésével erőteljesebben nyithat a nemzetközi éttermi szoftver piac felé, továbbfejlesztve mobilapplikációját – írták a közleményben. A Hiventures és az iBar közötti üzleti kapcsolat 2021-ben indult, amikor a startup bekerült a tőkebefektető cég inkubációs programjába. A befektetések révén a csapat elkészítette a termék fejlett prototípusát. A Hiventures mostani, 170 millió forintos befektetésével az iBar célja egy komplett készletgazdálkodó platform fejlesztése, amely integrálható lesz a világ vezető éttermi szoftvereihez. A cég továbbá az értékesítés erősítését és az értékesítési folyamatok optimalizálását is tervezi. A jelenleg 102 hazai vendéglátóipari egységben használt iBar app alapítói már számos éttermi szoftvercéggel kötöttek integrációs megállapodást, kiemelt céljuk pedig a közép-nyugat-európai és észak-amerikai terjeszkedés. A terméket már most is alkalmazzák nemzetközi piacokon, például Ausztriában.

Az iBar tulajdonosai*

Tulajdonos neve – Részesedése (%)
Várkuti Boglárka – 41
Képiró Miklós – 41
Képiró Gáspár – 9
Hiventures (2021, 15 millió forint befektetés) – 9
(*Az új befektetés előtt, minuszos.hu gyűjtés)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mérgező a Twitter: megszünteti legtöbb fiókját az ABC

csü aug 10 , 2023
Az ABC ausztrál közszolgálati műsorszóró bejelentette, hogy majdnem az összes hivatalos fiókját megszünteti a Twitteren, arra hivatkozva, hogy az Elon Musk tulajdonába került oldalon „toxikussá” vált a kommunikáció. A The Guardiannak nyilatkozó David Anderson, az ABC igazgatója elmondta, hogy úgy látják, a médiavállalat a jövőben más közösségi oldalakon hatékonyabban és […]
ABC Ausztrál közszolgálati műsorszóró

És még ez is...