Jó ügyért akár még játszani is képesek vagyunk

okostelefonAz okostelefonok és tabletek terjedésének köszönhetően a bárhol és bármikor játszható mobiljátékok népszerűsége is dinamikusan nő: hazánkban mára 2,8 millió okostelefon-használó és 1,1 millió tablet-használó szokott készülékén mobiljátékokkal játszani. Bár a felhasználók elsősorban szórakoztató, unaloműző tevékenységként tekintenek a mobiljátékokra, az inspirálná őket, ha a játék nemes célt is szolgálhatna, például ha egy betegség megelőzése vagy gyógyítása érdekében játszhatnának – derül ki az eNETMagyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából.

A kutatás szerint a felnőtt magyar internetezők életének szerves része a játék, legyen szó akár logikai és kvízjátékról, társasjátékról, kártyáról, szerencsejátékról vagy számítógépes játékról. Nem véletlen, hogy 71 százalékuk szokott játékokat vásárolni. Az okoseszközök terjedése továbbra is megállíthatatlan: mára a felnőtt magyar netezők 78 százaléka használ okostelefont, tabletet pedig 32 százalékuk. Az okoseszközök térhódításával a hagyományosnak tekinthető játékok mellett megjelent a játékok egy új, bárhol és bármikor játszható formája is: a mobiljáték. A mobiljátékok nyújtotta szabadságot az okostelefonosok 69 százaléka (2,8 millió fő), míg a tabletet használók 28 százaléka (1,1 millió fő) ki is szokta használni, és többségük legalább heti rendszerességgel teszi ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Trendal nyerte az MNB monitor-tenderét

sze máj 4 , 2016
A TRENDAL Ipari és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. nyerte a Magyar Nemzeti Bank 340 darab LG 24MB37PM tipusú monitpr beszerzésére kiírt pályázatát. A beszerzés értéke nettó 15,244 millió forint, azaz monitoronként 44,8 ezer forint. (A szállítási szerződésben ugyan 41,2 ezer forint szerepel, de a nettó 44,8, bruttó 56,9 ezer forint is jó […]
monitor

Friss, ropogós