Európai infokommunikációs ötletverseny indult

startupxEurópai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában. A kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz – közölte a versenyt szervező EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az MTI-vel. A szervezők közleményéből kiderül: az Idea Challenge nevű ötletversenyre bármely uniós országból jelentkezhetnek magánszemélyek, vállalkozók, startupok, csapatok. A nyertesek vállalkozásaik beindításához irodahelyet, coaching szolgáltatást kapnak, ezen felül kapcsolatba kerülhetnek a világ 120 vezető egyetemével, kutatóintézetével és cégével, közöttük olyan óriásokkal is, mint a Siemens, az SAP, a Nokia, az IBM, az Intel, az Ericsson és a Philips. A legjobb csapatok – témakörtől függően – Berlinben, Trentóban, Stockholmban vagy Londonban mutathatják be ötleteiket egy szakértő zsűri, befektetők és a média előtt.

Az idén második alkalommal megrendezett versenyre a következő témákban lehet pályázni: Smart Energy Systems (okos energiarendszerek), Cyber Security & Privacy (kiberbiztonság és magánadatok védelme), Internet of Things (dolgok internete), Urban Life & Mobility (városi élet és mobilitás). Az ötletverseny előző etapjára 25 országból több mint 300 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes európai startup összesen 320 ezer euró támogatásban részesült – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Samsung: íveljen minden termék

hét szept 8 , 2014
A Samsung bemutatta a világ első, kifejezetten ívelt televíziókhoz tervezett ívelt hangprojektorát (Kíváncsiak vagyunk mi a különbség a hangprojektor és a hangfal között. A s-szerk- megj.). Az ívelt televíziók mellett a Samsung ívelt termékkínálata most már a Samsung HW-7500/H7501-est, a televízióhoz passzoló ívelt hangprojektort is magában foglalja. A készüléket többféleképpen […]
hangfal