Huszonöt millió forintot csaltak ki egy nőtől az interneten

forintEgy internetes csaló 25 millió forintot csalt ki egy Pápa környéki kistelepülésen élő nőtől különböző indokokkal 2022 decemberétől egy év alatt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írták, hogy a nő az egyik közösségimédia-felületen ismerkedett meg a férfival, akivel személyesen soha nem találkozott. 2022 decemberében egy levélben a férfi azt állította, hogy autója Angliából hazafelé tartva Németországban meghibásodott, és sürgősen pénzre lenne szüksége a javításhoz. A férfi a szervizre 250 ezer forint kölcsönt kért, melyet a sértett el is utalt abban a hiszemben, hogy azt később visszakapja. A visszafizetés helyett csak újabb kérések érkeztek, aminek a nő eleget is tett. Közben a saját pénze elfogyott, ezért csak kölcsönkért pénzből és nyugdíjpénztári megtakarításának visszaváltásából tudta teljesíteni az utalásokat. A sértett egy év alatt 25 millió forintot küldött a férfinak, és végül családtagjának kérésére tett feljelentést – ismertette a rendőrség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vendégkutatókal erősítenék a magyar kutatócsoportokat

pén jan 19 , 2024
ShareTweetPinShareA magyar kutatócsoportok nemzetközi versenyképességét erősítő akadémiai program támogatásával idén tizennégy nemzetközi hírű vendégprofesszor vehet majd részt a hazai kutatóközpontokban, kutatóintézetekben és felsőoktatási intézményekben működő kutatócsoportok munkájában. A program keretében az Egyesült Államokból, Németországból, Indiából, az Egyesült Királyságból, Ausztriából, Spanyolországból, Horvátországból, Argentínából, valamint Finnországból érkeznek kutatók. A pályázati felhívásra a […]
tudós, kutató

És még ez is...