Online vásárlók: rossz döntés a vasárnapi zárva tartás

bevasarlokosarMárcius 15-től az üzletek döntő többségének tilos a vasárnapi nyitva tartás. Annak érdekében, hogy megítélhessék a szabályozás online kiskereskedelemre gyakorolt hatásait, a GKI Digital lakossági felmérést végzett az interneten vásárló felnőtt lakosság körében. Az interneten is vásárló lakosság körében a vasárnapi vásárlás eddig népszerű időtöltésnek számított hagyományos értelemben is. A megkérdezettek több mint negyede jellemzően minden héten élt ezzel a lehetőséggel, összességében pedig közel hatvan százalékuk vásárolt havi rendszerességgel vasárnaponként valamilyen üzletben. Mindössze 11 százalék mondta, hogy eddig se járt vasárnap boltba, további harminc százalék esetében pedig alig évi néhány alkalommal volt erre példa. A vasárnaponként gyakran vásárlók körében ez a nap jellemzően a közepes méretű bevásárlásról szólt.

A Szonda-Ipsos adatai alapján, a lakosság kétharmada negatív véleményt fogalmazott meg a vasárnapi zárva tartásról. Az online vásárlók esetében ez az arány valamivel magasabb, 74 százalék – köszönhetően az aktív dolgozók nagyobb arányának. A rendszeresen vasárnap is vásárlók 91 százaléka a szabályozást rossz, vagy nagyon rossz ötletnek tartja. Az online is vásárló lakosság közel tizedét egyáltalán nem érinti a törvény, hiszen saját bevallásuk szerint vasárnap sohasem vásárolnak boltban. Ennek ellenére, még körükben is 44 százalék azok aránya, akik negatívan ítélik meg a szabályozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új fejlesztés, amiből nem csak a városvezetés profitálhat

pén márc 20 , 2015
A Xerox kifejlesztette a Mobil Analitikai Platform (MAP) elnevezésű szoftvert, amit azzal a céllal alkottak meg, hogy átláthatóbbá tegyék egy – egy nagyváros közlekedésének dinamikáját. Az utazási információkat elemző, azokból előrejelzéseket készítő MAP alkalmas arra, hogy a jegyérvényesítések száma, helye, időpontja alapján feltérképezze azt, hogy az egyes járatok milyen zsúfoltsággal […]
okosváros

Friss, ropogós