Honlap készült a vakoknak

Vakoknak készíttetett honlapot a brassói prefektúra. Ciprian Băncilă prefektus szerint Brassó megye kormányhivatala az első az országban, amely ilyen jellegű webes felületet indított.

A prefektus szerint a kezdeményezést az indokolta, hogy a vakok és gyengénlátók számára nemcsak a helyváltoztatás lehetőségei korlátozottak, hanem a közérdekű információk megszerzése is gondot jelent számukra. Virgil Lazăr, a Brassó Megyei Vakok Egyesületének elnöke szerint a közintézmények honlapjait a nemlátók számára is elérhetővé kell tenni, a tájékozódáshoz ugyanis mindenkinek joga van. A projekten négy hónapon át dolgoztak, és a vakok, valamint gyengénlátók mellett az idősek igényeit is figyelembe vették készítői. A prefektus szerint a kormányhivatal példáját minden közintézménynek át kellene vennie. Brassó megyében 2700 vak személy él — írja az agerpres.ro.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Motor lehet a HANA 2

szo dec 10 , 2016
Magyarországon is elérhető az SAP HANA 2. Az SAP szoftverének új verzió a vállalatok digitális átalakulásának motorja lehet. Az SAP HANA 2-t olyan technológiai képességekkel ruházták fel, amellyel a nagymennyiségű adatokat nemcsak villámgyorsan, hanem hatékonyan tudják kezelni a vállalatok. Ilyen például a fejlett adat és adatbázis menedzsment, vagy az új […]
adat