Kiderült miért adta el a székházát a Kürt

Marton-MiklosA KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. hosszú távú stratégiájának fontos eleme üzleti modelljének átalakítása, ennek részeként költözött 2016. januárban újra Budapest közigazgatási határán belülre, ahol a korábbinál is szigorúbb követelményeket kielégítő adatmentés tisztaterű laboratóriumot alakítottak ki — olvasható a társaság közleményében. Mint írják, a KÜRT-nél zajló üzleti modellváltás egyik eleme az új üzleti lehetőségek keresése itthon és külföldön, ám e az új üzleti modell változásokat hozott a KÜRT életében. Mivel az információbiztonsági üzletág ügyfélkörének jelentős része budapesti székhelyű, így a tanácsadók és szakértők ingázásának időszükséglete jelentősen megnőtt. Másrészt a KÜRT Adatmentés hazai forgalma is könnyebben kezelhető Budapestről. Ezek és más tényezők mérlegelése után a KÜRT 2016. január elsejétől, nyolc év után ismét Budapestre, a XI. kerületbe költözött.

„Már fontolgattuk a budaörsi székház eladását, de a végső lökést a Budapestre költözéshez egy kedvező lehetőség adta meg. 2015 tavaszán egy francia vállalat vezetőinek annyira megtetszett a budaörsi épület, hogy kaptunk rá egy nagyon kedvező ajánlatot, amit a tulajdonosok a menedzsmenttel egyetértésben végül elfogadtak. A székház eladása jól illeszkedik a cég üzleti modellváltási folyamatába, és plusz erőforrást jelent a KÜRT-nek, ami a saját fejlesztésű termékek külföldi piacra viteléhez nagy lehetőséget és könnyebbséget ad” – mondta Márton Miklós üzleti vezérigazgató-helyettes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Huawei okosmobil ingyé' a Telenornál

pén ápr 29 , 2016
Ha egy korrekt, középkategóriás készülék megszerzése a cél, megbízható használati idővel és jó kamerával, akkor a Telenornál elérhető Huawei P8 Lite most az egyik legjobb választás, ugyanis április 28-tól 0 forintért elvihető MyTariff M díjcsomaggal (havidíja 7490 forint), két év hűséggel. A Huawei P8 Lite egy középkategóriás okostelefon, amely egy […]
Huawei

És még ez is...