A MÁK 15 milliárd forintból fejlesztette rendszereit

Magyar ÁllamkincstárÚj informatikai rendszereket épített ki, illetve egyszerűsítette ügyvitelét a Magyar Államkincstár (MÁK) a júniusban zárult fejlesztése során, amelyet 14,7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósított meg.

A projektben megvalósított számlavezető rendszer 4600 intézményi ügyfél több mint 24 ezer számláján zajló forgalom lebonyolítását biztosítja. A kincstár tavaly egész évben közel százmillió tranzakciót hajtott végre a bankközi klíring rendszerben. A forgalom összértéke meghaladta az 54 ezer milliárd forintot, ami országosan a második legnagyobb értékű eredmény volt pénzintézményi szinten.

Az új e-PELL elnevezésű rendszer az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások – táppénz, baleseti táppénz – számfejtését és a társadalombiztosítási kifizetőhelyek elszámolásainak feldolgozását támogatja. A fejlesztés eredményeként lehetőség nyílt az ügyfelek számára a teljes körű elektronikus kapcsolattartásra a kormányhivatalokkal, továbbá létrejött egy olyan országos nyilvántartás, amely valamennyi biztosított egészségbiztosítási pénzbeli ellátását tartalmazza.

Az egységes frontend rendszer keretében egy új ügyintézői felületet alakítottak ki, amely számos nyugdíjbiztosítási és családtámogatási eljárásban megvalósítja a teljes elektronikus ügymenetet. A kapcsolódó szakrendszeri fejlesztések eredményeképpen jelentősen csökkent az ügyintézési idő és a munkaerőigény. A projekt eredményeként befejeződött a nyugdíjnyilvántartási területek papír alapú dokumentumainak feldolgozása, több mint százmillió lapnyi iratanyagot digitalizáltak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Különleges égi jelenségekkel köszönt be a csillagászati nyár

ked jún 20 , 2023
Nyári napforduló, a Hold, a Vénusz és a Mars háromszög alakú együttállása, csillagfedés – idén különleges jelenségekkel köszönt be a csillagászati nyár az év legrövidebb éjszakáján. A Svábhegyi Csillagvizsgáló a közleményében emlékeztet, hogy június 21-én a nyári napfordulóval kezdetét veszi a csillagászati nyár: a Föld északi félgömbjén az évnek ezen […]
Jászol-halmaz

És még ez is...