Hillary Clinton kalandjai az e-maillel

Hillary-ClintonBeidézte Hillary Clintont szerdán a washingtoni képviselőháznak a bengázi amerikai konzulátus elleni támadást kivizsgáló bizottsága, mert betekintést akar az összes olyan e-mailjébe, amelyet még külügyminiszterként küldött vagy kapott. Clinton megtörte a hallgatását az ügyben, és azt kérte a külügyi tárcától, hogy tegye közzé a hivatali idejének négy éve alatt folytatott elektronikus levelezését. “Azt akarom, hogy polgártársaim lássák az e-mailjeimet” – írta Twitter-üzenetében a volt külügyminiszter. Közlése szerint a tárca átvizsgálja a leveleket, és amint lehet, nyilvánosságra hozza azokat. A The New York Times számolt be arról, hogy Clinton 2009-től 2013-ig tartó hivatala ideje alatt kizárólag egy magán e-mail-címet használt hivatalos levelezésre a kormányzat által biztosított fiók helyett, és elképzelhető, hogy ezzel törvényt sértett.

Kérdéses, hogy a minisztérium betekinthetett-e Clinton minden hivatalos levelébe, és az előírások szerint el tudta-e tárolni azokat. Az amerikai külügyminisztérium egyik tisztségviselője bejelentette, hogy hónapokig eltarthat annak az 55 ezer e-mailnek az áttekintése, amelyet Clinton a tárca rendelkezésére bocsátott. A minisztériumban azt kívánják megvizsgálni, hogy mely dokumentumok tárhatók a nyilvánosság elé. Közben kiderült az is, hogy Clinton nem is valamely internetszolgáltató által adott magán e-mail fiókot használt, hanem egy saját szerverhez kötődőt, amely férjével, Bill Clinton volt amerikai elnökkel közös házukban van. Hillary Clinton mindeddig nem adott magyarázatot arra, hogy ezt miért csinálta így, mindenesetre ezáltal jobban el tudhatott rejteni bizonyos leveleket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha hibrid a felhőd, ezt tudnod kell IV.

vas márc 8 , 2015
A felhőszolgáltatások használata egyre szélesebb körben terjed, azonban kevés szervezet áll át száz százalékban felhőalapú modellre. A legtöbben “hibrid informatikával” dolgoznak, azaz az erőforrásaik egy része házon belül, egy része pedig a felhőben fut. Ezt a modellt általában nehezen kezelik a vállalatok, illetve a szervezeten belül az informatikai szakemberek. Néhány […]
felhő

Friss, ropogós