Növelte okostelefon eladásait a Huawei

huawei-phabletDinamikusan növelte okostelefon eladásait a Huawei: a cég összesen 75,4 millió okostelefont szállított ki globálisan az első három negyedévben, 24,33 millióval többet, mint tavaly ilyenkor. Magyarországon pedig eddig összesen 235 ezer darabot szállítottak ki, ami több mint kétszerese a tavalyinak – tájékoztatta az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft. A közlemény idézi Seth Wangot, a kft. fogyasztói üzletágának vezetőjét, aki elmondta: az idei utolsó negyedévben, a karácsonyi időszak megnövekedett kereslete miatt a kiszállítások dinamikus növekedésére számítanak, év végig százmillió darab okostelefon kiszállítása a céljuk globális szinten.

Huawei csoport korábbi közlése szerint az idén árbevételének tíz százalékos növelését tervezi, ezen belül a fogyasztói és a vállalati üzletágakét harminc százalékkal. A Huawei tíz éve van jelen Magyarországon és ma már közvetve több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat és közel hatszáz beszállítóval áll kapcsolatban. A vállalat eddig kétszázmillió eurót, mintegy 65 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra, és ezzel a második legnagyobb kínai befektetőnek számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefon: se az olcsó, se a drága nem kelendó

ked dec 8 , 2015
A Telenor Magyarország internetes kutatásából az derül ki, hogy a legtöbben (34,91 százalék) húsz-negyvenezer forintos készüléket szánnak karácsonyi ajándéknak, de a negyven-hatvanezer forintos modelleket is csaknem a felhasználók negyede (23,78 százalék) választja. A hatvan-százezer forintos értékben már kevesebb válaszadó (17,03 százalék) tervez telefont ajándékozni. Meglepő módon az ajándékba szánt készülékek […]
karácsony ünnepe