Távozik az Origo főszerkesztője

Október elsejével távozik az Origo főszerkesztője, Gazda Albert – közölte a hírportál címlapján kedden délelőtt. Mint írták: Gazda 2011 októberétől vezette a szerkesztőség munkáját, irányításával alakult át idén nyáron az Origo címlapja, ami meghatározó lépés az újság életében. Gazda korábban az Index vezető szerkesztője volt. Munkáját ideiglenesen Sáling Gergő eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át, végleges utódlásáról később dönt az Origo Zrt. vezetése – írja az Origora hivatkozva az MTI.

Gazda Albert a kárpátaljai Técsőn született 1966-ban. Az ungvári egyetemen szerzett bölcsészdiplomát 1990-ben, majd 1991-ben áttelepült Magyarországra. 1991 óta dolgozik a médiában, munkatársa volt a Kurírnak, a Magyar Hírlapnak, parlamenti tudósítója, majd gazdasági rovatszerkesztője a Világgazdaságnak. 2006-tól az Index gazdasági, sport (Sport Géza melléklet), majd kulturális rovatát vezette, 2011 elejétől pedig lapszerkesztőként dolgozott a portálnál. Saját blogja az Albert gazda borblog, mely 2011 szeptemberétől határozatlan ideig szünetel. 2011. november 2-től az Origo internetes újság főszerkesztője lett. Akkor azt nyilatkozta: nem forradalmat akarok csinálni, hanem újságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyes: "Nagy ERP Felmérés 2013"

sze szept 25 , 2013
Internetes kérdőívvel szeretne az XAPT üzleti információkhoz jutni a vállalatirányítási rendszerek hazai elterjedtségéről, használatáról. A hiánypótló kutatás olyan területekre is kiterjed, amelyek nem tartoznak közvetlenül egy ERP megoldás hatáskörébe, de fontosak lehetnek a vállalati működés szempontjából. A szerényen csak “Nagy ERP Felmérés 2013” néven futó weben zajló felmérés pár perc […]

Friss, ropogós