HePay: Nincs olyan pay, amilyen nincs az Ersténél

ERSTESzeptembertől elérhető az Erste kártyáival a Garmin Pay és a Xiaomi Pay is.

Újabb szolgáltatásokkal bővül az elektronikus fizetési megoldások köre az Ersténél, szeptember 5-én indul a Garmin Pay és a Xiaomi Pay. A bank ügyfelei erre alkalmas Garmin és Xiaomi okosórájukon néhány kattintással regisztrálhatják kártyáikat. A pénzintézet minden bankkártyája alkalmassá tehető (tokenizálható), függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó. Ezzel az Erste a magyar bankok közül elsőként teszi elérhetővé a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatást attól függetlenül, ki melyik nagy társaság kártyáját használja.

Az Erste törekszik arra, hogy ügyfeleinek teljes körűen kínálja a nemzetközileg elterjedt mobilfizetési szolgáltatásokat. A pénzintézet 2019 júliusában tette elérhetővé az Apple Pay-t, 2021 októberében pedig a Google Pay-t – ezzel Magyarországon elsőként kínált kártyaplatform-független megoldást a mobilfizetésre Android és iOS rendszereken egyaránt. Az Erste lakossági ügyfeleinek 69 százaléka digitálisan aktív. Az aktív ügyfelek 68 százaléka csak mobilbankot használ, további 18 százalékuk a mobil mellett még a számítógépet is igénybe veszi a bankoláshoz, míg a kizárólag számítógépet használók aránya 15 százalékra esett vissza.

Egyre gyakrabban fizetünk digitális tárcával

A tokenizált bankkártyák illetve az ezekkel végzett fizetések aránya – a piaci tendenciáknak megfelelően – folyamatosan emelkedik az Ersténél. Jelenleg a bank által kibocsátott kártyák 22 százalékát digitalizálták az ügyfelek. A tokenizált kártyák 54 százaléka az Apple Pay-hez, 46 százaléka a Google Pay-hez köthető, az aktív eszközöknél ez az arány 59 illetve 41 százalék. Az Apple Pay és Google Pay tárcákból végzett fizetések aránya idén elérte a 21 százalékot, míg 2022-ben ez az arány 17 százalék volt. Az Apple Pay-t használó ügyfelek gyakrabban fizetnek digitális tárcájukból, havonta átlagosan 21 alkalommal, míg a Google Pay esetében 13 az átlag havi tranzakciószám.

Magyarországon évente csak a Garmin okosórából több tízezer darabot értékesítenek, az eszközök nagy többsége támogatja a Garmin Pay szolgáltatást. Az Erste az új elektronikus fizetési megoldások bevezetésétől a mobilfizetések még gyorsabb terjedését várja. Az okosórás fizetés egyszerűsége és biztonsága olyan felhasználói élményt kínál, amely tovább növeli az érintéses fizetések számát – mondta Bek-Balla László, a bank digitális csatornák és contact center vezetője.

A Garmin Pay vagy a Xiaomi Pay használatához le kell tölteni telefonunkra előbbi esetében a Garmin Connect, utóbbinál a Mi Fitness alkalmazást a Google Play-ből vagy az App Store-ból. Miután regisztráltunk az alkalmazásba, csak fel kell tölteni annak a kártyának – vagy akár többnek – az adatait, melyet digitalizálni szeretnénk. Az sms-ben kapott kóddal jóváhagyjuk a műveletet, és már használhatjuk is fizetésre az okosóránkat. A Garmin Pay és a Xiaomi Pay használata díjmentes. A vásárláshoz csak az okosóránkra van szükség, nem kell hozzá se internetkapcsolat, se a mobiltelefonunk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az elégséges internetről végzett piackutatást az NMHH

sze szept 6 , 2023
ShareTweetPinShareA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elégséges internetről végzett piackutatása szerint az internetfelhasználók jelentős része nem tudja, milyen otthoni internet sávszélességre, illetve mobilinternet-adatkeretre van igénye. Az elemzés az NMHH „Az elektronikus hírközlési piac fogyasztóinak vizsgálata – Internetes felmérés” alapján készült. A piackutatás éves rendszerességgel méri fel a magyar lakosság […]
internet

És még ez is...