Mélyponton a Samsung negyedéves nyeresége

SamsungA Samsung Electronics negyedéves nyeresége kétharmadával, nyolcéves mélypontra zuhant, és elemzők szerint lesz még lejjebb — számolt be a Reuters.

A Samsung negyedéves nyeresége annyira visszaesett, hogy ez volt a társaság legkisebb negyedéves nyeresége 2014 harmadik negyedéve óta. Az ok a világgazdaság visszaesés, ami miatt csökkent a memóriachipek ára és visszaesett az elektronikai eszközök iránti kereslet. Elemzők szerint a Samsung nyeresége a jelenlegi negyedévben várhatóan ismét csökkenni fog, miután a dél-koreai vállalat bejelentette, hogy október-decemberi üzemi eredménye valószínűleg 69 százalékkal 4,3 billió vonra (3,37 milliárd dollárra) esett az egy évvel korábbi 13,87 billió wonról.

A Samsung előzetes eredményjelentése szerint a negyedéves bevétele kilenc százalékkal, 70 billió vonra esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A piaci értéke szerint Ázsia negyedik legnagyobb tőzsdén jegyzett társasága január 31-én teszi majd közzé részletes eredményét. A növekvő globális kamatok és a megélhetési költségek visszafogták a keresletet az okostelefonok és más Samsung által gyártott eszközök, valamint a riválisok, például az Apple számára szállított félvezetők iránt is.

„A memória üzletág esetében a negyedik negyedéves kereslet csökkenése nagyobb volt a vártnál” — ismeri el a Samsung a közleményében. A Reuters által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a Samsung nyeresége csökkenni fog a jelenlegi negyedévben is, és valószínűleg veszteséges lesz a chip üzletág.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Állam a Vodafone 49 százalékát veszi meg

ked jan 10 , 2023
ShareTweetPinShareA Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalatként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról. A közlemény szerint a 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 […]
Nagy Márton

És még ez is...