Hamarosan székely kriptovalutával vásárolhatunk

Budapesten mutatták be az új kriptovalutát, a Koronát. Állítólag az új fizetőeszközzel lehet majd globálisan a legolcsóbban vásárolni.

A Korona Development Team, Jean-Marc Stiegemeier, egykori pénzügyi tanácsadó vezetésével mutatta be a blockchain alapú kriptovalutát, a Koronát. A székely bitcoinként is emlegetett fizetőeszköz ötlete a csíkszeredai születésű Bustya Attiláé, és ő is a vezető fejlesztője Korona Development Teamnek. Az új fizetőeszközt március 26-án Svájcban indítják útjára. A Korona üzleti modelljének része lesz egy erre célra létrehozott bank és fizetési platform, amely a svájci pénzügyi hatóságok felügyelete alatt működik majd. A Korona megalkotói szerint a jelenlegi kriptovaluták kilencven százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte csak “teoretikus” pénzügyi eszköz, árfolyama ezért néhány nap leforgása alatt több ezer dollárral változhat.

A tervek szerint a rendszer globális webáruházként is működik majd, ahova nemcsak áruikat, de szolgáltatásaikat is feltölthetik az eladók. A sajtótájékoztatón bemutatott üzleti modell értelmében a Koronával vásárlók világszerte a legkedvezőbb ajánlatot találhatják meg. Például jelenleg egy csúcskategóriás mobiltelefon Európában annyival drágább, mint Amerikában, hogy érdemes átrepülni az óceán másik oldalára, megszállni két éjszakára, visszautazni és a vevő még így is jól jár. A vásárlók költségeit az is csökkenteni fogja, hogy a hagyományos gyakorlattal szemben alig kell tranzakciós költséget fizetni – míg a Bitcion használata során utalásonként 20 dollár a kiadás -, a jóváírás pedig az eladó számláján szinte azonnal megtörténik. Éppen ezért a Korona új távlatokat nyithat a globális vásárlási szokások és pénzügyi tranzakciók területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az informatika feleslegessé teszi a bolti eladókat is

ked febr 27 , 2018
Közel kétszázezer euróból, mintegy 62 millió forintból létesített az Alza éjjel-nappal nyitva tartó, pénztárosok nélküli, önkiszolgáló üzletet Prágában, amelynek működtetési költsége kevesebb mint a fele a hagyományos üzleteknek – közölte az internetes kereskedelemmel foglalkozó cég magyarországi képviselete. Tájékoztatásuk szerint az üzlet az egyedi beruházásnak köszönhetően naponta több mint ezer vásárlót […]
Alza