LogMeIn: tartják az évi 20 százalékos forgalomnövekedést

LogMeIn-kft-eredmenyekA LogmeIn Kft. célja, hogy továbbra is évi húsz százalékkal növekedjen. Nem csoda, ha idén ki is nőtte budapesti főhadiszállását a társaság. Magyarország első startupból kinőtt nemzetközi it-nagyvállalata világszerte tizenegy irodát tart fenn, itthon a főváros mellett Szegeden és Debrecenben vannak telephelyei, ahol összesen 362, döntő többségében informatikus dolgozik. Az elsősorban távelérés és az it-biztonság területén nemzetközi piac élmezőnybe tartozó LogMeIn világszinten közel 1050 embert foglalkoztat Sydneytől San Franciscon és Bostonon át Dublinig.

A NASDAQ-on jegyzett részvénytársaság a növekedésnek köszönhetően folyamatosan szívja fel a hazai munkaerőpiac tehetségeit. Mivel a nemzetközi hálózaton belüli munkamegosztásban Magyarország feladata a fejlesztések lebonyolítása, jellemzően informatikusokat keresnek itthon. A megfelelő munkaerő megtalálása komoly kihívást jelent, hiszen mint egy friss felmérés is rávilágít, óriási a hiány a hazai piacon. A vállalat ezt orvosolandó utánpótlásnevelési céllal tart közös kurzust a Szegedi Tudományegyetemmel, és a tervei szerint 2017-ben egy meghatározó fővárosi intézménnyel is elkezdi az együttműködést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adatláz ütötte fel a fejét a fesztiválokon

csü júl 14 , 2016
Az idei nyári fesztiválokon a tavalyinál jóval nagyobb adatforgalmat bonyolítottak a résztvevők, ahogy arra az előrejelzések alapján számítani lehetett. A Magyar Telekom VOLT Fesztiválon 2016-ban az előző évhez képest megduplázódott a fesztiválozók által forgalmazott adatmennyiség, közel három terabájtnyi adat dübörgött csak a Magyar Telekom hálózatán. A Balaton Sound Fesztiválon is […]