Hamarosan a Tenkes kapitánya is 30 megabiten netezhet

optikai kábelA Drávanet Hálózatok Kft. fillérre pontosan 1 033 959 457 forint uniós támogatást nyert  az Új Széchenyi Terv keretében hálózatfejlesztésre. A több mint 1,47 milliárd forint összköltségvetést meghaladó beruházás célja az optikai körzethálózat kiépítése a Sellyei és Siklósi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein.

A Sellyei és Siklósi járásokban az optikai körzethálózat kiépítése összesen 46 települést és 13 ezer lakost érint. Áprilisban megkezdődtek az optikai hálózat építési munkái. Az érintett településeken az év végéig kiépülnek a helyi hozzáférési hálózatok technológia-független csatlakoztatására alkalmas hozzáférési aggregációs pontok (PoP). A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálása a helyi hozzáférési hálózatok révén fog a későbbiekben megvalósulni, az ügyfelek a jelen fejlesztés keretében nem tudnak közvetlenül csatlakozni a körzethálózati aggregációs pontokhoz.

Ugyanakkor az ott élő lakosok és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye azonnal érzékelhető lesz, mivel a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, eMagyarország Pontok és Integrált Közösségi Szolgáltató Terek (IKSzT) rácsatlakozhatnak a most kiépülő optikai körzethálózatra. A fejlesztés során kiépített optikai hálózat kapacitása garantálni fogja, hogy a majdani helyi hálózatok fejlesztése során a nagy sávszélességű (30 Mbps feletti) internethasználatnak ne legyen akadálya az intézmények, háztartások és vállalkozások számára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Indul a Nemzeti Cégtár

szo máj 24 , 2014
ShareTweetPinShareA BCE Nemzeti Cégtár Zrt. ingyenes, mindenki számára hozzáférhető szolgáltatást indít Nemzeti Cégtár néven. A társaság vezérigazgatója Pertics Richárd, aki 2012 óta az Opten Kft, céginformációs vezetője. Ezért talán nem túl nagy merészség azt állítani, hogy nagy az esélye annak, hogy az Opten cégadatbázisára támaszkodik majd a szolgáltatás. Alátámasztja ezt az is, […]

És még ez is...