Hamarosan a Tenkes kapitánya is 30 megabiten netezhet

optikai-kabelA Drávanet Hálózatok Kft. fillérre pontosan 1 033 959 457 forint uniós támogatást nyert  az Új Széchenyi Terv keretében hálózatfejlesztésre. A több mint 1,47 milliárd forint összköltségvetést meghaladó beruházás célja az optikai körzethálózat kiépítése a Sellyei és Siklósi kistérségek jellemzően elszórt kistelepülések alkotta területein.

A Sellyei és Siklósi járásokban az optikai körzethálózat kiépítése összesen 46 települést és 13 ezer lakost érint. Áprilisban megkezdődtek az optikai hálózat építési munkái. Az érintett településeken az év végéig kiépülnek a helyi hozzáférési hálózatok technológia-független csatlakoztatására alkalmas hozzáférési aggregációs pontok (PoP). A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálása a helyi hozzáférési hálózatok révén fog a későbbiekben megvalósulni, az ügyfelek a jelen fejlesztés keretében nem tudnak közvetlenül csatlakozni a körzethálózati aggregációs pontokhoz.

Ugyanakkor az ott élő lakosok és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye azonnal érzékelhető lesz, mivel a települési önkormányzatok, közoktatási intézmények, eMagyarország Pontok és Integrált Közösségi Szolgáltató Terek (IKSzT) rácsatlakozhatnak a most kiépülő optikai körzethálózatra. A fejlesztés során kiépített optikai hálózat kapacitása garantálni fogja, hogy a majdani helyi hálózatok fejlesztése során a nagy sávszélességű (30 Mbps feletti) internethasználatnak ne legyen akadálya az intézmények, háztartások és vállalkozások számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.