Ipari internet: csatlakozott az ABB

internetAz ipari robotokat gyártó svéd ABB csatlakozik a több mint száz céget, szervezetet és egyetemet tömörítő Industrial Internet Consortium-hoz (IIC), amelynek célja legjobb gyakorlatok és erőteljes szabványok népszerűsítésén keresztül az ipari internet térhódításának felgyorsítása. Az ABB évek óta segíti az ipari internet fejlesztését a cég vezérlőrendszerei, kommunikációs technológiája és ipari érzékelői révén. Ezek segítik az ügyfeleket a műveletek optimalizálását célzó adatfelhasználásban tengeri olajfúrókon, a bányászatban és a robotikában, a tengeri hajózásban, illetve a vegyi- és papíriparban.

Az ipari internet az érzékelők, szoftverek és fejlett kommunikációs technológia felgyorsult alkalmazását tükrözi, ami lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy az ipari rendszerek hatalmas adatmennyiségeit kihasználva nagymértékben javítsák a hatékonyságot. A termelés fokozott számítógépesítésére irányuló német kezdeményezés, az Industry 4.0 középpontjában is az ipari internet áll. Az ABB aktívan közreműködött az Industry 4.0 céljainak kialakításában, és most is aktívan dolgozik ennek az ambiciózus vállalkozásnak a megvalósításán. Az ABB 2015-től lesz tagja az ICC-nek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Idén hasított az eMag

ked dec 9 , 2014
Egy éve van jelen Magyarországon az eMAG, és ez idő alatt az oldal megsokszorozta látogatottságát, amivel a hazai e-kereskedelmi piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. Közép-Kelet-Európa legnagyobb online kereskedője folyamatosan bővíti termékportfólióját: a kezdetben műszaki termékeket forgalmazó webáruház kínálatába a közelmúltban a könyvek és a háztartási nagygépek is bekerültek, az eMAG […]
Kiskereskedelem, kosár