Több mint 1,5 milliárdból fejlesztette optikai hálózatát a Drávanet

tapsBefejeződött az optikai körzethálózat fejlesztése a sellyei, a siklósi, a bajai, a kadarkúti és a nagyatádi kistérségek területén; az 1,665 milliárd forintos beruházással biztosított a nagy sávszélességű – 30 megabit (Mbit/s) feletti – internethasználat az ötvenöt településen – közölte a Drávanet Hálózatok Kft. az MTI-vel.

A pécsi székhelyű magyar vállalat azt is megemlítette, hogy a fejlesztés a térségek mintegy 21 ezer lakosát érintette. Minden településen létesült egy úgynevezett hozzáférési aggregációs pont (PoP), amely alkalmas a helyi hozzáférési hálózatok csatlakoztatására. A településeken élők és a helyi vállalkozások számára a körzethálózati fejlesztés eredménye már érzékelhető: az önkormányzatok, közoktatási intézmények, az eMagyarország Pontok és az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSzT) rácsatlakozhatnak a kiépült optikai hálózatra – hangsúlyozták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rossz ízlésre vall menekültjelmezt árusítani

szo jan 30 , 2016
Világháborús menekült elnevezésű kisfiú- és kislányjelmez árusítását szüntette meg az Amazon internetes áruház Olaszországban, mert egy olasz jótékonysági szervezet a menekültválság iránti érzéketlenséggel vádolta meg a céget — tudósított a The Daily Telegraph. Oliviero Forti, az egyik legnagyobb olasz katolikus jótékonysági szervezet, a Caritas menekülteket segítő csoportjának igazgatója “szégyentelennek” nevezte […]