Ha olcsóbb, akkor külföldről rendelünk

online-vasarlas-shopping-kosarA külföldről történő internetes vásárlás a hazai online vásárlók körében kevésbé elterjedt, hiszen tízből hatan még nem vásároltak külföldi webshopból – derül ki az Árukereső.hu online felméréséből. Rendszeres külföldi vásárlóknak az online vásárlók csupán negyede tekinthető. A külföldi áruházból való vásárlás legnagyobb mozgatórugója az elérhető széles választék mellett a belföldinél esetenként sokkal kedvezőbb ár. A külföldi webáruházak körében a világszinten legnagyobb boltok közül az Ebay és az Amazon ismertsége a legnagyobb a rendszeresen online vásárlók körében, miközben vásárlás tekintetében második helyezettként az Aliexpress szorítja háttérbe az Amazont.

Az Európai Unión belülről és kívülről érkező árukra eltérő vám és ÁFA szabályok vannak érvényben. A külföldről történő online vásárlás esetén kiemelten fontos, hogy rendelés előtt tisztában legyünk a vonatkozó szabályokkal, hiszen a rendelés kiszállítása során így elkerülhetőek a nem várt plusz költségek, amik esetenként a belföldi rendelésnél magasabb árat eredményeznek. A magyar online vásárlók esetében a külföldi boltból már rendelők körében nagyfokú tudatosság figyelhető meg, hiszen háromnegyedük a külföldi rendelés előtt tájékozódott a vonatkozó szabályokról. Tizenhat százalékuk jelezte, hogy nem volt tisztában azzal, hogy az ÁFA- és vámszabályok növelhetik a rendelés költségét, míg kilenc százalékuk nem foglalkozott ezzel a kérdéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak üdvözölni lehet az Ericsson erőfeszítéseit a hatékonyabb bortermelésért

ked nov 17 , 2015
Az Ericsson bejelentette, hogy az Intellel, a Telenor Connexionnel és a MyOmega System Technologies cégével közös együttműködés keretében, egy biztonságos IoT szolgáltatás létrehozásán dolgozik, amely a hatékonyabb bortermelést célozza. A szolgáltatás lehetővé teszi a borászok számára, hogy adatokat gyűjtsenek a levegő pára- és a föld nedvességtartalmára, valamint a hőmérsékletre és […]
bor, dugó