Kilenc tipikus adatközpont tervezési hiba V.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője arra a kilenc leggyakrabban előforduló hibára hívja fel a figyelmet, amelyeket a vállalatoknak el kell kerülniük egy sikeres adatközpont létrehozása érdekében.

A helyigény túl korai meghatározása
Egy adatközpont fizikai infrastruktúra komponenseinek helyigénye a tervezési peremfeltételektől függ, és meglehetősen nagy is lehet. Sok szervezet azonban csak az informatikai eszközök helyfoglalása alapján határozza meg alapterület igényét, és nem veszi figyelembe, hogy az energiaellátási és épületgépészeti rendszereknek is jelentős lehet a helyigénye. Kritikus fontosságú tehát, hogy minden peremfeltétel és üzleti igény meghatározásra kerüljön, és figyelembe vehető legyen már a koncepcióterv kialakításakor is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

WikiLeaks: Budapesten is volt lehallgató központ

ked okt 29 , 2013
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgató-átjátszó központjainak helyszínét tartalmazó illusztrációs anyagot tett közzé a WikiLeaks, az egyik térképen Budapest is szerepel. A térképen Moszkva, Párizs, Peking, Berlin és több tucat más nagyváros szerepel – írta kedden internetes oldalán a Golosz Rossziji orosz rádió. Az anyagot, amelyet a Cryptome amerikai internetes […]

Friss, ropogós