Az országhatároknál is lesz mobilnet

mobilA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság május 27-28-án nemzetközi frekvenciakoordinációs értekezletet tartott. A konzultációt követően hét orsázg képviselői – Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szerbia és Szlovénia – aláírták azt a GSM900 és GSM1800 sávokra vonatkozó műszaki együttműködést, amely a felhasználók számára az országhatárok mentén is lehetővé teszi a korszerű mobiltechnológiák használatát. A nemzetközi megállapodás alapján a határövezetekben – a 900 és 1800 MHz-es sávokban – az UMTS technológia mellett az LTE és a WiMAX alkalmazása is akadálytalanná válik.

A minden fél számára kölcsönösen előnyös megegyezés lehetővé teszi, hogy Magyarország még nagyobb területén legyenek elérhetőek a legkorszerűbb mobilszolgáltatások, és tovább növekedjenek a szélessávval ellátott területek. Az együttműködésnek köszönhetően a jelenleg értékesítés alatt álló, még kihasználatlan frekvenciasávokat nemcsak mobiltelefon szolgáltatásra lehet majd használni, hanem szélessávú, nagy le- és feltöltési sebességre alkalmas internetkapcsolat biztosítására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagyon rendelkezésre áll a SUSE felhője

ked jún 3 , 2014
A SUSE bejelentette, hogy nagy rendelkezésre állású komponensekkel bővült a SUSE Cloud, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A gyártó szerint a SUSE Cloud 3 az első olyan vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt és automatizált telepítést kínál, így biztosítva a privátfelhő-rendszerek gyors üzembe helyezését […]
felhő