Ha hibrid a felhőd, ezt tudnod kell I.

fingerprintA felhőszolgáltatások használata egyre szélesebb körben terjed, azonban kevés szervezet áll át száz százalékban felhőalapú modellre. A legtöbben „hibrid informatikával” dolgoznak, azaz az erőforrásaik egy része házon belül, egy része pedig a felhőben fut. Ezt a modellt általában nehezen kezelik a vállalatok, illetve a szervezeten belül az informatikai szakemberek. Ennek a fő oka az, hogy minden környezetet igyekeznek külön felügyelni, ami óriási mennyiségű munkával és számos új kérdés felmerülésével jár, a költségek és a kockázatok növekedéséről már nem is beszélve. A feladatok azonban egyszerűsíthetők a megfelelő módszerek és megoldások alkalmazásával. Ebben nyújt segítséget néhány tanáccsal a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

Integráljuk a személyazonosság- és hozzáférés-kezelést a felhőben és az adatközpontjainkban!
Ha külön kezelik a szervezet alkalmazottaihoz kapcsolódó személyazonosságokat és hozzáféréseket házon belül valamint a felhőben, azzal az it-szakemberek feladatainak száma is megsokszorozódik, és a felhasználók dolgát is megnehezítik. Hiszen külön bejelentkezési információkat kell megjegyezniük a különféle szolgáltatásokhoz, ami azt eredményezi, hogy egyszerűbb és ismétlődő jelszavakat alkalmaznak, ami a biztonsági kockázatokat is növeli. Azonban a legmodernebb személyazonosság- és hozzáférés-felügyeleti megoldások már képesek integráltan kezelni a jogosultságokhoz és személyazonosságokhoz kapcsolódó információkat a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt. Ezért a hibrid felhőmegoldásokat használó vállalatoknak érdemes megvizsgálniuk az ilyen jellegű termékek bevezetésével járó előnyöket, ha még nem használják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt az Epson új, asztali lapolvasója

csü márc 5 , 2015
Az Epson bejelentette az új Perfection V19 scannert. A 4800 dpi felbontású szkenner otthoni és irodai használatra egyaránt ideális, kiváló minőséget és gyors működést garantál. A beépített állvánnyal hely takarítható meg, valamint segítségével a szkenner függőlegesen is használható. A V19 lapolvasó elegáns és kompakt kialakításának köszönhetően nem foglal értékes munkaterületet. […]

És még ez is...