Magasról nem érdekli a munkavállalókat az it-biztonság

biztonsagA munkavállalók többsége nem érzi saját felelősségének a vállalati it-biztonság kérdését, a nagyvállalatok negyedénél pedig nincs biztonsági szabályzat — derült ki a Cisco friss kutatásából. E szerint a nagyvállalatok és kkv-k it-biztonsági szabályozásai és erőforrásai főként a külső fenyegetések ellen védenek, a vállalaton belüli fenyegetésekre azonban kevés figyelem irányul. A kutatás szerint a megkérdezettek 69 százaléka nincs tisztában a jelentősebb biztonsági résekkel, fenyegetésekkel.

A válaszadók a legfőbb rizikónak a kiberbűnözést tartották (60 százalék), ugyanakkor második helyre rangsorolták a felhasználói viselkedést, mint kockázati tényezőt. A megkérdezettek 58 százaléka úgy tudja, hogy vállalata rendelkezik it-biztonsági szabályzattal, 23 százalék azonban egyáltalán nem tud ilyesmiről. A válaszadók 44 százaléka csak mérsékelten, vagy alig tartja be a szabályokat, minden 14. ember pedig aktívan megkerüli az it-biztonsági előírásokat. A felmérésben résztvevő munkavállalók 31 százaléka szerint az it-biztonság gátolja az innovációt és a közös munkát, illetve szimplán megnehezíti a munkavégzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Butulnak az internetezők

sze nov 5 , 2014
A B2B International és a Kaspersky Lab közös kutatásából az derült ki, hogy az internethasználók 12 százaléka nem tekinti valóságosnak a kibertámadásokat. Úgy gondolják, hogy a fenyegetés mértékét csupán az internetes biztonsági cégek nagyítják fel. Azonban e tévedésük miatt nap mint nap védelem nélkül maradnak, és kockára teszik az adataikat, […]
Einstein

Friss, ropogós