Az EU erősíti az együttműködést a kiberbiztonsági ágazat szereplőivel

euflagAz Európai Bizottság (EB) megállapodást írt alá a kiberbiztonsági ágazat szereplőinek képviselőjével és társulást hozott létre, amelynek köszönhetően Európa felkészültebbé válik a kibertámadásokkal szemben, és javulhat az ágazat versenyképessége — írta keddi közleményében az uniós testület. A cselekvési tervbe illeszkedik az első európai kiberbiztonsági köz-magán társulás keddi létrehozása is, amellyel az unió 450 millió eurót (~140 milliárd forint) ruház be a Horizon 2020 elnevezésű kutatási és innovációs programja keretében. A társulás célja, hogy elősegítse az együttműködést a kutatási és innovációs folyamat korai szakaszában, és hogy kiberbiztonsági megoldásokat dolgozzon ki különböző ágazatok – mint az energiaipari, egészségügyi, közlekedési és pénzügyi ágazat – számára.

A kiberbiztonsági piac szereplői, akiket az Európai Kiberbiztonsági Szervezet (ECSO) képvisel, várhatóan az összeg háromszorosát fogják beruházni. A szervezetben nemzeti, regionális és helyi közigazgatási szervek, kutatóközpontok, valamint a tudományos élet szereplői is rendelkeznek tagsággal — jelentette be az EB. A bizottság arról is tájékoztatott, hogy a hálózat- és információbiztonsági irányelv, amelyet várhatóan strasbourgi plenáris ülésén szerdán fogad el az Európai Parlament, kialakítja a hálózatbiztonsági incidenselhárító csoportok uniós hálózatát, hogy gyorsan lehessen reagálni a számítógépes fenyegetésekre és a kiberbiztonsági incidensekre. Az irányelv egy tagállamközi együttműködési csoportot is létrehoz annak érdekében, hogy támogassa és megkönnyítse a stratégiai együttműködést és az információcserét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gigantikus monitor a Sharptól

csü júl 7 , 2016
A Sharp Electronics bemutatta csapatmunkához készített új, 65 colos interaktív síkképernyős kijelzőjét. A PN-VC651B készüléket arra tervezték, hogy kreatív és inspiráló módon oszthassunk meg információkat az osztálytermekben és megbeszéléseken, a közönséget jobban bevonva a közös ötletelésbe vagy problémamegoldásba. A PN-VC651B rendelkezik a Sharp összes képernyő technológiájával, így 1920×1080 pixeles Full […]