Frenetikus magyar siker

AlfoldiIstvanViharos siker volt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), egész Magyarország, sőt a világ magyarsága számára, hogy május 26-27-én, Budapesten rendezték meg az ECDL Alapítvány nemzetközi fórumát. A fényes sikerrel megrendezett tanácskozáson közel száz ország mintegy százötven képviselője oszthatta meg gondolatait egymással. A házigazda az NJSZT volt, amely 1997-ben az elsők között csatlakozott az ECDL-hez. A tanácskozás megnyitó beszédét Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója tartotta. Tartalmas előadásában az ECDL fejlődőképességét emelte ki. Összegzése szerint a legnagyobb elemzőcégek azt mutatták ki, hogy az elmúlt évtől kezdve a technológiai fejlődés az eddig sem lassú, lineáris növekedésből exponenciális gyorsulásba váltott.

A kétnapos világfórum résztvevői számos példával bizonyította az ECDL beágyazottságát egy-egy országban. A konferencia előadásai ékesen bizonyították: az ECDL-nek sikerült elérni, hogy ne csak minőségben és tartalmában kövesse a fejlődést, hanem áttörést érjen el. Az ECDL különösen azokban az országokban sikeres, amelyek nem tekintik „önérzeti kérdésnek”, hogy saját sztenderdet dolgozzanak ki a digitális írástudásra, hanem átveszik az ECDL kipróbált nemzetközi gyakorlatát. Hiszen az ECDL rugalmassága révén feleslegessé teszi új rendszerek kidolgozását. Ausztriában és Olaszországban például alapértelmezett az iskolákban az ECDL, az Egyesült Királyságban is kreditpontokat ér az ECDL-ben való részvétel, ahogy számos, Európán kívüli ország egyetemein is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

T-Systems-Microsec paktum

szo jún 4 , 2016
Az elektronikus hitelesítési és aláírási rendszereket fejlesztő és szolgáltató Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodást a T-Systems Magyarország Zrt. A két cég ezentúl közösen dolgozik a Microsec PassBy[ME] megoldására épülő új szolgáltatások kifejlesztésén. A PassBy[ME] megoldás a publikus kulcsú infrastruktúra (PKI) mobiltelefonokba való beépítésén alapul. Ennek segítségével a felhasználó […]

És még ez is...