Nem lesz internetadó

„Biztos vagyok benne: internetadó nem lesz” – közölte Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt infokommunikációért felelős államtitkára. A 2011. szeptemberétől a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként dolgozó Nyitrai cáfolatának előzménye, hogy az Origo hírportál minisztériumi forrásokra hivatkozva pénteken arról írt: a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, a tárca szerint az ebből származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot – írja az MTI.

Vélemény

Nem szeretnék rosszindulatúbbnak lenni, mint amilyen vagyok, ezért elhiszem, hogy internetadót valóban nem fog a kormányzat bevezetni. Viszont abban is biztos vagyok, hogy más néven be fognak vezetni valamiféle sarcot. Például „távközlési hozzájárulást”. Ez ugye nem adó. De azt sem tartom kizártnak, hogy az internetes szerzői jogsértésekre (lásd letöltés, torrentezés, kalózkodás)  hivatkozva vezetnek be „kulturális illetéket”. Bármit el lehet képzelni, csak azt nem, hogy a kormányzat valamilyen címszóval ne tekerjen egyet a présen.

-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jövő évtől indulhat az e-ügyfélazonosítás

hét ápr 23 , 2012
ShareTweetPinShareElektronikus ügyfél-azonosítás, elektronikus aláírással benyújtható dokumentumok, elektronikus információáramlás – ezekkel a szolgáltatásokkal bővül, és válik kényelmesebbé az elérhető elektronikus közigazgatási szolgáltatások köre. A Kormány elfogadta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) javaslatát a közigazgatási hatósági eljárás egyszerűsítéséről. Az új szolgáltatások várhatóan jövő év elejétől lesznek elérhetők. A jogszabály-módosításoknak köszönhetően kényelmesebbé […]

És még ez is...