T-Systems-Microsec paktum

t-systems-eredmenyek Az elektronikus hitelesítési és aláírási rendszereket fejlesztő és szolgáltató Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodást a T-Systems Magyarország Zrt. A két cég ezentúl közösen dolgozik a Microsec PassBy[ME] megoldására épülő új szolgáltatások kifejlesztésén. A PassBy[ME] megoldás a publikus kulcsú infrastruktúra (PKI) mobiltelefonokba való beépítésén alapul. Ennek segítségével a felhasználó mobileszközével azonosítani tudja magát, majd aláírhatja a telefonjáról indított tranzakciókat, valamint bármilyen elektronikus dokumentumot. Az így előállt elektronikusan aláírt dokumentumok joghatásukat tekintve akár teljes bizonyító erejű magánokiratnak is minősülhetnek. Az együttműködés keretében a T-Systems a PassBy[ME] mobil autentikációs és elektronikus aláíró megoldást saját meglévő szolgáltatásaiba is beépíti, valamint továbbfejleszti. Fontos cél, hogy az elektronikus aláírás még inkább felhasználóbarát, ezáltal elterjedtebb legyen.

Microsec-eredmenyek

Július 1-én lép életbe a bizalmi elektronikus szolgáltatásokról és aláírásról szóló egységes európai szabályozás, az eIDAS. A rendelet uniós szinten szabályozza az elektronikus aláírás technológia felhasználását, az azon alapuló szolgáltatások működését, és megteremti az együttműködést a tagállamok elektronikus aláírásra épülő rendszerei között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Erős kezdés: mobiltelefonokat lopott az ismerősétől

szo jún 4 , 2016
Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság R. Tamás húszéves bátonyterenyei lakos ellen. A jelenlegi adatok szerint a férfi 2016. május 31-én a késő esti órákban ismerőse etesi családi házába – a nyitott ajtón keresztül – bement, majd az ingatlan egyik szobájából két mobiltelefont tulajdonított el. R. Tamás […]
tolvaj