Rémes: minimum ezren hűtlenkednek Magyarországon

Mi a helyzet a poliamóriával, avagy a rendszeresen félrelépők körében mennyire elfogadott a többszerelműség – többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Viszony.hu felmérése, amelyet több mint ezer hűtlenkedő válaszai alapján készítettek.

A kutatásból kiderült, hogy a nőket a férfiakhoz képest nagyobb arányban vonzza a titkos kapcsolat lehetősége. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy többségük olyan kapcsolatban él két-három közös gyermekkel, ami nem tenné lehetővé a szabad szerelmet. A kapcsolatukból alkalmanként vagy rendszeresen kikacsintók harmada szerint egyszerűbb lenne az élete, ha poliamorként élhetne, azaz egyidejűleg több érzelmi kapcsolata lehetne, amiben mindenki tud mindenkiről. Ugyanakkor a hűtlenkedni vágyó szeretőt keresők fele inkább azt vallja, hogy számára nem lenne működőképes a poliamória. A fogalom jelentése egyébként a többség számára ismert, a kutatásban résztvevő társkeresők több mint a fele tisztában volt a poliamória fogalmával, különösen a diplomás középkorúak és a fővárosi nők ismerik leginkább a kifejezés jelentését. A szeretőt keresők kétharmadáról elmondható, hogy korábbi viszonyai során főleg házasokkal vagy párkapcsolatban élővel léptek félre.

A férfiak azonban szívesebben létesítettek viszonyt egyedülállókkal, míg a nők a szintén házas vagy párkapcsolatban élőket preferálták. Ez alapján feltételezhetjük, hogy a hasonlóan megélt elhanyagoltság érzése erős összekötő kapocs lehet. Az utóbbi feltételezést alátámasztja, hogy a viszonyt folytatók többsége volt már olyan helyzetben, hogy érzelmileg is kötődött titkos partneréhez, ráadásul sokaknál ez már többször is előfordult. A kutatásból kiderült az is, hogy az életkor előrehaladtával egyre több félrelépő éli meg szabadabban az érzéseit. Ha nem az érzelmi síkot, hanem kizárólag a szexualitást nézzük, a swinger klubok nyújtanak leginkább lehetőséget a több partnerrel átélhető intimitásra. A kutatásban résztvevők tíz százalékra kipróbálta már ezt a párcserés hedonista összejövetelt, de akinek még nem volt ilyen tapasztalata, a többség azok közül is kipróbálná. Természetesen a férfiak a nyitottabbak a témára. Ha megcsalásról van szó mindig felmerül a kérdés, hogy a félrelépő hogyan reagálna, ha kiderülne, hogy az ő párja is másnál keresi a boldogságot? Megoszlanak a vélemények, de a többség – főleg a koruk előrehaladtával – túllépne a megcsalás tényén. Azonban a párkapcsolatban élőkhöz képest a házasok jóval megértőbbek ilyen esetekben, náluk több esetben van második esély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A séfeknek annyi

pén jún 5 , 2020
Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen. A Cambridge-i Egyetem kutatói, akik a Beko háztartásigép-gyártó céggel együttműködve gépi tanulást használtak a robot kiképzéséhez. A mesterséges intelligencia fejlődésével különböző cégek […]

Friss, ropogós