Facebook-gate: hamis profilokat távolítottak el a Facebookról a magyar választások előtt is

Hamis profilokat távolítottak el a Facebook közösségi oldalról a többi között a magyar parlamenti választások előtt is – közölte Mark Zuckerberg, a portál alapítója és elnök-vezérigazgatója a kétnapos kongresszusi meghallgatásának első napján.

A szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson Zuckerberg a kaliforniai Dianne Feinstein szenátor kérdésére válaszolva kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat. Hozzátette, hogy ilyen, hamis identitású felhasználók nem csupán az idén, novemberben esedékes, úgynevezett félidős amerikai választások előtt bukkantak fel a portálon, hanem megjelentek a magyarországi, brazíliai, mexikói, pakisztáni és indiai voksolások előtt is.

Feinstein szenátor kérdésére Zuckerberg megismételte a meghallgatás kezdetén felolvasott – és hétfőn már nyilvánosságra hozott – írásos nyilatkozatában foglalt megállapítását, miszerint a Facebook egyik legnagyobb hibája az volt, hogy 2016-ban az amerikai elnökválasztások idején túl lassan reagált az orosz behatolási kísérletekre. „Ez az egyik dolog, amit a legjobban bánok” – fogalmazott a 33 éves elnök-vezérigazgató. A késő estébe nyúló meghallgatáson az egyik leggyakrabban elhangzott kifejezés a „sajnálom” volt. Bevezető nyilatkozatában Zuckerberg hangsúlyozta: „Nagy tévedés volt nem megfelelő mértékben figyelembe venni a felelősségünket, az én hibám volt, sajnálom.”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar nyelven is letölthető a Velux ingyenes VR applikációja

pén ápr 13 , 2018
A VELUX Cégcsoport a virtuális valóság technológiáját felhasználva fejlesztette ki a mostantól magyar nyelven is ingyenesen elérhető MyDaylight mobilapplikációt. A mobilapplikációval a felújításra vagy kialakításra váró tetőterek tervezésében segít azáltal, hogy a virtuális valóság technológiáját felhasználva demonstrálja, milyen lenne a szoba egy vagy több természetes fényforrást biztosító tetőtéri ablakkal. 360 […]

És még ez is...