Magyarország az Interszputnyikban

orion-urhajoAz Interszputnyik Nemzetközi Űrtávközlési Rendszer és Szervezet Budapesten tartotta soros ülését, amelynek nyitóeseménye annak a csatlakozási szerződésnek az aláírása volt, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke írt alá, így Magyarország teljes jogú tagjává vált az Interszputnyiknak.

Az NMHH közleménye szerint a megállapodás ratifikálása és a csatlakozási szerződés egyrészt az ország nemzetközi kapcsolatainak megújítását tükrözi (a keleti nyitást), másrészt az aláírás új lendületet ad a hazai távközlési és űriparágnak. A csatlakozással megnyílik a lehetőség, hogy a magyar vállalkozások nagyobb piacot szerezzenek az űriparban, és új megrendelésekhez jussanak a magasan kvalifikált hazai szakemberek.

A szervezet tagjai
Afganisztán, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bulgária, Kambodzsa, Kuba, Cseh Köztársaság, Németország, Magyarország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Grúzia, Laosz, Mongólia, Nicaragua, Észak-Korea, Lengyelország, Románia, Szíria, Oroszország, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Jemen, Vietnam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Digital publishing: az Adobe nyomába eredt a Xerox

sze máj 28 , 2014
A Xerox új fejlesztésével, a FreeFlow Digital Publisher megoldással a dokumentumok elérhetőségét és felhasználhatóságát kiterjeszti a digitális csatornákra. A Xerox – együttműködve a GTxcel Inc.-el – olyan alkalmazást fejlesztett, amellyel a nyomtatott anyagok többek közt videóval, képekkel, vagy éppen internetes hivatkozásokkal egészíthetőek ki és tehetőek közzé a világhálón. A FreeFlow […]
digitális könyvkiadás

És még ez is...