Ez az euró-tarifa: roaming akadémia

europai-unioItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

13. Mi is az az euró-tarifa?
Az euró tarifa az Európai Unió tagállamaiban, valamint Izlandon, Norvégiában és Lichtensteinben igénybevehető romaing szolgáltatás maximalizált nettó díjait jelenti (euró-hangtarifa: telefonálás, euró-sms tarifa: sms küldés, euró-adattarifa: adatforgalmazás tarifái). Amennyiben ezekbe az országokba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy a hívásfogadás 0,05 Euró/perc (jelenleg 19,5 forint), a híváskezdeményezés 0,19 Euró/perc (jelenleg 74,4 forint), az adatforgalmazás 0,20 Euró/megabájt (jelenleg 78,3 forint), sms küldés 0,06 Euró/db (jelenleg 23,5 forint) forintra átváltott díjánál nem lehet magasabb. Fontos tudni, hogy a díjak forintra történő átváltásából, illetve a tagállamokban érvényes forgalmi adóból többletköltségek is származhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Korlátozták a rendőröket a neten

ked júl 14 , 2015
Az országos rendőrfőkapitány utasítása szerint a hivatásos állomány tagja az internetes felületen magánszemélyként történő megnyilvánulásakor vagy magánvéleménye kinyilvánításakor nem hozhatja nyilvánosságra, hogy rendőr. A Hivatalos Értesítőben megjelent utasításban az áll: rendőr az állományába tartozásának tényét, a beosztását, a rendfokozatát, valamint az állományba tartozásra utaló képet, kép- és hangfelvételt nem hozhat […]

Friss, ropogós