A Samsung megelőzte a világot

Samsung-256GB-UFSA Samsung Electronics bemutatta az iparág első cserélhető memóriakártyáit, amelyek a JEDEC Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standard szabványon alapulnak. Az eszközök nagy felbontású mobil fényképező- és videorögzítő eszközökben, például digitális tükörreflexes fényképezőgépekben, 3D VR kamerákban, akciókamerákban és drónokban használhatók. A Samsung sokféle 256, 128, 64 és 32 gigabájtos tárolókapacitással elérhető UFS-kártyái jelentős teljesítménynövekedést hoznak a külső memóriatárolók piacán.

A Samsung új 256 GB-os UFS cserélhető memóriakártyája a tipikus microSD-kártyához képest több mint ötszörös, másodpercenként 530 megabájtos (MB/s) szekvenciális olvasási teljesítményt biztosít, amely hasonló a legszélesebb körben használt SATA SSD-k szekvenciális olvasási sebességéhez. Ezzel az UFS-kártyával a fogyasztók egy öt GB-os, Full-HD videót körülbelül tíz másodperc alatt tudnak beolvasni, míg ez egy tipikus UHS-1 microSD-kártya 95 MB/s szekvenciális olvasási sebességével 50 másodpercig tartana. Továbbá negyvenezer IOPS véletlenszerű olvasási sebességnél a 256 GB-os kártya több mint húszszor nagyobb tetszőleges elérésű olvasási teljesítményt nyújt a tipikus microSD-kártyák körülbelül 1800 IOPS-éhez képest. Az írás során az új 256 GB-os UFS-kártya harmincötezer tetszőleges elérésű IOPS-t dolgoz fel, ami 350-szer több mint egy tipikus microSD-kártya száz IOP-je, valamint 170 MB/s szekvenciális írási sebességet ér el, szinte megduplázva a microSD-kártya maximális sebességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A siker titka a megfelelő informatikai háttér

ked júl 12 , 2016
Az SAP Hungary Kft., a Menedzsment Innovátorok Társasága, az Investors in People Magyarország és a Szent István Egyetem HR és Menedzsment Kutató Központja közös felmérésből az derült ki, hogy a szervezeti sikeresség és a HR terület informatikai fejlettsége között szoros az összefüggés. A megfelelő informatikai háttérrel ugyanis könnyedén egymásra vetíthetőek […]

Friss, ropogós