Egy vereséggel járult hozzá a [-] mínuszos.hu “csapata” Bici néni világrekordjához

sakkTöbb mint 13 600 sakkjátszmát játszott személyesen és a 4G mobilnet segítségével Sinka Brigitta, Bici néni. Magyar sakkmesternő állította be tegnap a szimultán sakkjátszmák új világrekordját. Bici néni – több, mint 13 600 partival döntötte meg a legendás kubai sakkozó, José Raúl Capablanca közel százéves, nem hivatalos rekordját. A kubai az 1920-as években összesen 13 545 szimultán mérkőzést játszott. Bici néni évek óta azon dolgozik, hogy felülmúlja ezt a kimagasló teljesítményt, és világrekordot érjen el.

A nagyra törő vállalkozást a Magyar Telekom karolta fel, hogy kényelmesen, utazgatás nélkül, a gyors 4G mobilinternet segítségével minél előbb elérhesse célját. Internetes partnerei akár okostelefonon vagy táblagépen is kihívhatták a 4gsakk.hu weboldalon Bici nénit. Az oldalon több mint nyolcezren regisztráltak, és több száz játékossal partizott a sakkmester. Közülük az egyik – csúfos vereséget szenvedett – játékos az oldal szerkesztője volt, aki ez úton is gratulál Bici néninek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyászolnak a mobilszolgáltatók: a roamingdíjnak annyi

ked jún 30 , 2015
Megszületett a megállapodás Brüsszelben az EU soros lett elnöksége és az Európai Parlament között arról, hogy az Európai Unióban eltörlik a barangolási (roaming) díjakat 2017. június 15-től. Ehhez az alkuhoz még a tagállamoknak is hozzá kell járulniuk, és az egyetértés “beszerzéséről” már nem a lett, hanem a július elsején hivatalba […]