DT: megfelelő szabályozás és rengeteg pénzre van szükség az 5G kiépítéséhez

Támogató szabályozásra, hatalmas összegű befektetésekre és az iparágak közötti együttműködésre, ötletbörzére van szükség az 5G fejlesztések sikeréhez, mindennapi elterjedéséhez – hangzott el a barcelonai Mobil világkongresszuson.

Tim Höttges, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója szerint az 5G hálózat globális kiépítése lehetővé tenné, hogy a technológia immáron minden területen az élet részévé, később pedig észrevétlenné váljon. Mindazonáltal ehhez több tényezőre, így például támogató politikai környezetre, szabályozásra is szükség van, amely sokkal több frekvencia értékesítését és az iparág számára is megfizethető frekvenciadíjakat tesz lehetővé – hangsúlyozta a vezérigazgató. Másfelől csak Európában 300-500 milliárd euró befektetést igényel az 5G hálózat kiépítése, fejlesztése a következő években – tette hozzá. A vezérigazgató mindezek mellett kiemelte az iparágak közötti együttműködést, poraktív hozzáállást és a folyamatos ötletbörzét is.

Höttgens az 5G egyik nagy előnyeként említette, hogy elődeivel szemben egyéni igényekre szabható: így például a szórakoztatóiparnak – egyebek mellett zavartalan videó letöltéshez – hatalmas sávszélességet, míg az önvezető járművek és a robotok számára kivételesen gyors reakcióidőket biztosít, az érzékelőknek és az utcai világítótesteknek viszont magas terhelhetőségű, keskenysávú kapcsolatot kínál. Az 5G kapacitása mintegy ezerszerese lesz a jelenleg elérhető 4G hálózaténak, illetve százszor gyorsabb szolgáltatást eredményez és minimalizálja az úgynevezett késleltetési időt – mondta a vezérigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

LG G6: mérföldkő a modern ipari formatervezésben

csü márc 2 , 2017
„A tökéletes forma és az okos funkcionalitás egyesül egy kitűnő felhasználói élményt nyújtó telefonban” — így nyilatkozott az LG e héten debütáló G6 okostelefonjáról Torsten Valeur, a világhírű dán formatervező. Valeur, a dán David Lewis Designers vezetője, az iF Design és a Good Design díj mellett számos egyéb iparági elismerés […]
LG G6

És még ez is...