Így mentené meg a közoktatást az IVSZ

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnöke, Laufer Tamás bemutatta a szövetség által készített közoktatási cselekvési tervet. Annak érdekében, hogy a tervezet valódi programmá váljon az oktatási kiáltványukat már a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyes államtitkárságaihoz is eljuttatták. Véleménye szerint az iskolarendszer képtelen válaszolni a XXI. századi kihívásokra, nem tudja mentálisan felkészíteni a munkaerőpiacra kilépő fiatalokat és a korszak it-technológiájával sem tud lépést tartani.

A szövetség elnöke arról is beszámolt, hogy Magyarországon az iskolákban átlagos 4 megabites sávszélességű internetet használnak, ami szerinte nem elegendő a tanulók használható digitális készségeinek kialakításához. Hozzátette még, hogy bár a kormány 2018-ra a négymegabites adatforgalmat harmincmegabites sávszélességű internetre kívánja átalakítani, azonban véleménye szerint csupán a szövetség által javasolt százmegabites adatforgalom eredményezhet érdemi változást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön az új Toshiba KIRA sorozat

vas jún 28 , 2015
A Toshiba bejelentette a továbbfejlesztett prémium Ultrabook-családját, az új KIRA modelleket. A számos új funkcióval ellátott, 13,3 hüvelykes (33,8 cm) KIRA egy olyan Ultrabook, amely tökéletes választás személyes és üzleti használatra egyaránt — legalábbis a gyártó szerint. A KIRA – országtól függően – több különböző összeállításban, így az igazán éles […]

Friss, ropogós