Elektronikus vízum igényelhető Oroszországba

orosz vízumOroszországra érvényes, egyszeri, 16 napi tartózkodásra feljogosító elektronikus beutazási e-vízum igényelhető.

Az elektronikus vízumot 55 ország, köztük európai országok, így Magyarország állampolgárai kaphatják meg, mintegy 52 dollárnak megfelelő díj ellenében. Az engedéllyel turista, üzleti, humanitárius és látogatási céllal lehet beutazni. A külföldi állampolgárok számára az e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem. A kérelmet legkésőbb négy nappal az Oroszországba való belépés tervezett időpontja előtt kell benyújtani. A vízum a kiállítását követően hatvan napig érvényes.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium szerint 2023 végére a beutazó turistaforgalom tízmillió főre nőhet, többek között az e-vízum bevezetésének köszönhetően. Oroszországban 2020-ban fogadták el azt a törvényt, amely lehetővé tette volna, hogy 2021-től 52 ország állampolgárai igényelhessenek e-vízumot, ám a végrehajtását a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztották. Tavaly ősszel Putyin arra utasította a kormányt, a külügyminisztériumot, a belügyminisztériumot és a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), hogy az e-vízum projektet terjesszék ki az Oroszországgal szemben barátságtalannak minősített országok listáján nem szereplő államokra is. Az e-vízum az orosz külügyminisztérium egy külön weboldalán vagy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével igényelhető.

Mindeközben a magyar állampolgárokkal szemben az USA visszaállíthatja a vízumkényszert.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Időben szabadult meg a Yetteltől a 4iG

csü aug 3 , 2023
ShareTweetPinShareA cseh PPF Group (PPF) és az Egyesült Arab Emírségékbeli Emirates Telecommunication Group Company (e&) megállapodást írt alá, amelynek értelmében az e& 50 százalék plusz egy részesedést szerez a PPF Telecom Group (PPF Telecom) bulgáriai, magyarországi és szerbiai, Yettel márkanéven működő cégeiben, valamint a Szlovákiában O2 néven működő társaságban. A […]
Emirates Telecommunication Group Company (e&)

És még ez is...