Időben szabadult meg a Yetteltől a 4iG

Emirates Telecommunication Group Company (e&)A cseh PPF Group (PPF) és az Egyesült Arab Emírségékbeli Emirates Telecommunication Group Company (e&) megállapodást írt alá, amelynek értelmében az e& 50 százalék plusz egy részesedést szerez a PPF Telecom Group (PPF Telecom) bulgáriai, magyarországi és szerbiai, Yettel márkanéven működő cégeiben, valamint a Szlovákiában O2 néven működő társaságban.

A megállapodás szerint az e& 2,15 milliárd eurót előre fizet az 50 százalékos részesedés megszerzéséért, plusz egy részvényt a PPF Telecomban és további 350 millió eurós nyereség-kifizetést a zárást követő három éven belül, ha a PPF Telecom túllép bizonyos pénzügyi célokat. Ezt legfeljebb 75 millió euró visszakövetelésével lehet elérni, ha a pénzügyi célokat nem érik el – áll a PPF-csoport honlapján közzétett sajtóközleményben.

A PPF mobilcégeinek piaci részesedéseA partnerek megtartják a PPF Telecom jelenlegi vezérigazgatóját, Balesh Sharmat, és biztosítják a műveletek folytonosságát, miközben a PPF Telecom csapatainak széleskörű szakértelmére támaszkodnak piacaikon. A PPF Telecom meglévő eszközei a Cseh Köztársaságban, beleértve a cseh O2 Czech Republic as (O2 CZ) szolgáltatót és a távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN as (CETIN Czech), a PPF Telecom csoporton kívülre kerülnek, és nem képezik a tranzakció részét. A sajtóközlemény szerint a PPF megtartja 100 százalékos közvetett részesedését az O2 CZ-ben, és jelenlegi közvetett részesedését a cseh CETIN-ben.

PPF üzleti adatok (2021)A CETIN Group NV, amelyen keresztül a PPF továbbra is irányítja a CETIN Czecht, átadja összes nem cseh leányvállalatát a PPF Telecomnak, azaz a CETIN Bulgaria EAD 100 százalékos részesedését, a CETIN doo Beograd – Novi Beograd 100 százalékos részesedését , valamint 75 százalékos részesedés a TMT Hungary Infra BV-ben. A PPF vezérigazgatója, Jirí Smejc a partnerségi megállapodásról így nyilatkozott: „A legfeljebb 2,5 milliárd eurós vételár, beleértve a szerződéses kereseti kifizetéseket is, a PPF valaha volt egyik legnagyobb ügylete. Büszke vagyok arra, hogy megvásárlása óta sikerült növelnünk ennek az eszköznek az értékét.” Az e&-vel való együttműködés kilátásaival kapcsolatban Smejc hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a PPF-nek a régióban meglévő know-how és tapasztalata, valamint partnerünk globális léptéke lehetővé teszi számunkra, hogy közösen kihasználjuk a szinergiákat a további növekedés érdekében.”

„Mivel az e& továbbra is vezető globális technológiai csoporttá válik, továbbra is prioritásunk az ügyfélkör bővítése és több digitális szolgáltatás nyújtása számukra, mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára. Ez az izgalmas partnerség a PPF Grouppal Bulgáriában, Magyarországon, Szerbiában és Szlovákiában jól példázza azon elkötelezettségünket, hogy új együttműködési és befektetési lehetőségeket keressünk, amelyek tovább gyorsítják terjeszkedésünket. A PPF Telecom szakértelmét saját innovatív képességeinkkel kombinálva készen állunk arra, hogy jelentős telekommunikációs jelenlétet hozzunk létre Közép- és Kelet-Európában. Célunk a szinergiák megvalósítása, a beszerzések hatékonyságának optimalizálása és az ügyfelek kínálatának bővítése, ezzel megalapozva pozíciónkat vezető globális technológiai csoportként” – nyilatkozta Hatem Dowidar, az e& csoport vezérigazgatója.

A tranzakció várhatóan 2024 első negyedévében vagy azt megelőzően zárul le, és a hatósági jóváhagyások, a vállalati reorganizáció lebonyolítása és egyéb szokásos zárási feltételek függvénye. Ezen túlmenően a tranzakció valószínűleg az EU külföldi támogatásokról szóló rendeletének felülvizsgálata tárgyát is képezi majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak nők zsarolhatók az intim képeikkel

pén aug 4 , 2023
Tizenhét rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádol a Hatvani Járási Ügyészség egy 55 éves nőt, aki az interneten zsarolt akit csak ért. Az ügyészség közleménye szerint a Zala megyei illetőségű munkanélküli vádlott a bűncselekményeket 2020-ban követte el: álprofilokat hozott létre, azok felhasználásával erotikus tartalmú társkereső csoportokban férfiakkal ismerkedett, akiktől intim […]
nő, bilincs

És még ez is...